vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 iulie, 2022

Kaja Kallas (foto) a demisionat oficial din funcția de prim-ministru al Estoniei joi, punând capăt guvernului său. Ea are deja noi parteneri de coaliție, urmând ca vineri să fie însărcinată cu formarea unui nou guvern.

Pe 3 iunie, premierul Kallas a scos de la guvernare partidul de centru de stânga, după escaladarea tensiunilor legate de politicile de cheltuieli și de bunăstare.

Demisia prim-ministrului a fost o formalitate necesară pentru formarea unui nou guvern. Într-o declarație, Kaja Kallas – care conduce Partidul Reform, de centru-dreapta – a mulțumit miniștrilor alături de care a condus țara timp de un an și jumătate, spunând că fosta coaliție a făcut „multe lucruri bune și mărețe” în ciuda COVID-19, războiul Rusiei. împotriva Ucrainei și a crizei energetice.


Prima femeie prim-ministru a Estoniei a ajuns deja la un acord cu social-democrații și cu micul partid conservator Patria („Isamaa”) pentru a forma un nou guvern. Coaliția formată din trei partide va avea 56 de locuri în parlamentul de 101 de locuri.

Vineri este programată o ședință extraordinară a parlamentului în care Kaja Kallas va cere un mandat de guvernare cu noii parteneri.

Președintele Alar Karis a spus într-un tweet că speră că „noul guvern își poate începe activitățile deja săptămâna viitoare”.

Următoarele alegeri generale din Estonia sunt programate pentru martie 2023.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: