miercuri

10 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 mai, 2016

premium aerotecPremierul Dacian Cioloș și conducererea Premium Aerotec au discutat sâmbătă, la sediul din Augsburg al companiei germane, despre dezvoltarea activității fabricii de producție și asamblare de componente Airbus, de la Ghimbav, județul Brașov. 

„Fiecare avion comercial nou are incorporate componente produse de Premium Aerotec la Brașov. Este o investiție pe care conducerea companiei m-a asigurat, astăzi, ca o va dezvolta în interesul mutual comun”, a spus premierul Dacian Cioloș, citat într-un comunicat al Guvernului.

Premium Aerotec este unul dintre principalii investitori străini din industria aeronautică și este prezentă în România din anul 2010.


Compania și-a extins activitatea și capacitatea de producție în ultimii ani – în 2015, Premium Aerotec a investit 15 milioane de euro pentru extinderea suprafeței de producție și modernizarea echipamentelor, creând astfel 200 de noi locuri de muncă și prognozând, pentru anul în curs, o creștere a cifrei de afaceri de 10%.

Din delegația guvernamentală condusă de premierul Dacian Cioloș au făcut parte și Paul Gheorghiu, directorul de cabinet al prim-ministrului, Manuel Costescu, secretar de stat – Departamentul pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Dan Suciu – purtătorul de cuvânt al Guvernului și Emil Hurezeanu – ambasadorul României în Germania.

În 2014, cifra de afaceri totală a acestui sector a fost în România de aproximativ 186 milioane euro, cu 65,6% mai mare decât în 2009, iar de-a lungul timpului a înregistrat o creștere de aproape 5% anual.

Numărul angajaților din sector era în 2014 de 3.200, reprezentând personal foarte calificat.


Mai mult de 77% din producția totală este exportată în Franța, Germania, Marea Britanie, SUA, Olanda și Israel.

În timpul celor șase luni de mandat, Dacian Cioloș a mai efectuat o vizită în Germania, la începutul anului, când a avut și o întâlnire cu Angela Merkel.

De data aceasta, vizita este centrată pe subiecte economice.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: