miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 septembrie, 2016

tudorachePremierul Dacian Cioloș a anunțat marți că propunerea sa pentru preluarea Ministerului de Interne este Dragoș Tudorache, actual șef al Cancelariei. Propunerea premierului este una definitivă deoarece, a explicat premierul, ”un interimat ar prelungi starea de incertitudine”.

”I-am cerut domnului Tudorache să aibă discuții cu liderii partidelor, să explice foarte dechis ce vrea să facă în următoarea perioadă, cum are de gând să organizeze, echidistant și transparent, alegerile. În niciun caz nu va candida în alegeri”, a anunțat premierul Cioloș.

Anunțul de nominalizare a unui nou titular la Ministerul de Interne, după demisia de săptămâna trecută a lui Petre Tobă, acuzat de DNA de favorizarea făptuitorului în ”dosarul DIPI”, vine o zi mai târziu decât anunțase vineri premierul Cioloș.


O explicație a acestei întârzieri a fost oferită de premier: ”Am analizat într-o primă fază un interimat, dar am hotărât să nu merg cu un interimat, este un minister important, cu atribuții importante în perioada următoare. Am hotărât să merg cu un civil pentru cât mai multă echidistanță și echilibru. Nu am avut prea mult de ales, e greu să convingi pe cineva din afară să vină pentru patru luni la un minister greu”.

 

 

La Cancelarie, ca șef al acestei instituții, va fi numit actualulul șef de cabinet al premierului, Paul Gheorghiu.


Ministrul Petre Tobă a demisionat după ce, joi, săptămâna trecută, DNA a anunțat că a deschis o acțiune împotriva acestuia, fiind suspectat că a refuzat desecretizarea unor informații legate de achizițiile făcute de serviciul secret al Internelor. Din banii DIPI a fost achiziționată pentru Gabriel Oprea limuzina Audi A8 cu care ministrul se deplasa. Procurorii DNA au mai găsit numeroase nereguli în utilizarea fondurilor acestei instituții, neceguli care au încercat să fie acoperite prin secretizarea achizițiilor.

Dragoș Tudorache a fost șef al Cancelariei de la instalarea Guvernului Cioloș. Propunerea de numire ca ministru de Interne a lui Dragoș Tudorache va fi înaintată președintelui Iohannis marți.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: