Premierul cere Ecaterinei Andronescu să prelungească vacanța de vară cu o săptămână. Solicitările vin dinspre industria turismului - CursDeGuvernare.ro
duminică

24 octombrie, 2021

Premierul cere Ecaterinei Andronescu să prelungească vacanța de vară cu o săptămână. Solicitările vin dinspre industria turismului

31 iulie, 2019

Premierul Viorica Dăncilă i-a cerut ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, să ”ia în calcul” sugestia de a prelungi vacanţa de vară cu încă o săptămână.

Ministrul Andronescu stabilise deja, prin ordin guvernamental, începerea şcolii pe data de 9 septembrie. Asociația părinților spune că nu este de acord cu prelungirea vacanței, idee avansată de patronatele din turism.

„Vă rog, doamna ministru Ecaterina Andronescu să luaţi în calcul începerea anului şcolar de la 16 septembrie. Sunt convinsă că este încă o măsură aşteptată de elevii din România”, a declarat Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.


Potrivit Mediafax, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, va purta discuţii, luni, cu reprezentanţii profesorilor şi părinţilor, pentru prelungirea vacanţei de vară.

Reamintim că structura anului școlar 2019 – 2020 a fost deja aprobată prin Ordin de ministru și stabilea că învățământul preuniversitar începe cursurile pe 9 septembrie.

Președintele Federației Asociațiilor de Părinți, Iulian Cristache, a declarat pentru Edupedu.ro că nu este de acord cu amânarea începerii școlii și că s-au făcut presiuni pentru a modificarea datei de începere a anului școlar:

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Eu știu că există presiuni de la nivelul Ministerului Turismului. În ultimii 3 ani, inclusiv eu am fost contactat în prezența fostului ministru Liviu Pop de o doamnă care era secretar de stat în Ministerul Turismului și mi s-a solicitat sprijinul pentru a începe anul școlar la 1 octombrie, acum 3 ani de zile.


Hotelierii de pe litoral i-au spus ministrului Turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanței școlare de vară le va afecta afacerile și i-au cerut să facă demersuri pentru a fi prelungită vacanța mare, scria la începutul lunii mai Agerpres.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr