Premierul a sesizat CCR cu privire la refuzut președintelui de a numi miniștrii interimari - CursDeGuvernare.ro
luni

25 octombrie, 2021

Premierul a sesizat CCR cu privire la refuzut președintelui de a numi miniștrii interimari

5 septembrie, 2019

Premierul Viorica Dăncilă a declarat joi că Guvernul a sesizat Curtea Constituţională cu privire la refuzul preşedintelui de a numi miniştri interimari şi a precizat că sesizarea ar trebui privită şi ca un mijloc de a avea nişte reguli pentru viitor.

”Dincolo de lupta politică nu este nevoie şi nu este oportun să blocăm activitatea Guvernului” a declarat premierul, afirmând că nu a putut organiza şedinţa de guvern din această săptămână.

”Aştept ca domnul preşedinte să vină cu o decizie care să arate că vrea o Românie normală, o Românie în care şi guvernul funcţionează aşa cum ar trebui”, spunea miercuri premierul Viorica Dăncilă.


Întrebată cum este blocată activitatea Guvernului, Viorica Dăncilă susţine că Guvernul nu a putut adopta, de exemplu, o ordonanţă privind prelungirea înscrierii alegătorilor pentru votul prin corespondenţă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Nu am putut realiza acest lucru, sunt foarte multe obiective care nu mai pot aştepta. Această blocare a însemnat că tot ce aveam ca ordine de zi trebuie să ducem săptămâna viitoare şi cred că acest lucru nu este normal”, a mai spus Dăncilă.

Viorica Dăncilă a repetat că va merge în Parlament pentru un vot asupra noii componenţe a Cabinetului. ”Am spus şi repet: Avem 45 de zile de când preşedintele numeşte miniştrii interimari, în cele 45 de zile vom alege perioada în care vom merge în Parlament”, a precizat premierul.


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr