luni

20 martie, 2023

mig 29 bulgaria
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 martie, 2023

Polonia va transfera patru avioane de luptă MiG-29 în Ucraina în zilele următoare, a anunțat joi președintele Andrzej Duda, citat de The Guardian.

Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă organizată la Varșovia, Polonia devenind primul stat membru NATO care donează Ucrainei aviație de fabricație sovietică.

”În primul rând, literalmente, în următoarele câteva zile, vom preda Ucrainei, din câte îmi amintesc, patru avioane în stare de funcționare. Altele sunt în curs de pregătire, în service”, a declarat Andrzej Duda, fără a preciza câte aeronave militare vor fi transferate în total Ucrainei.


MiG-29 ste un avion de vânătoare cu reacție, din generația a patra, proiectat în Uniunea Sovietică. A fost dezvoltat în anii 1970 de biroul de proiectare Mikoian și a fost introdus în dotarea Forțelor Aeriene Sovietice în anul 1983.

Anunțul președintelui Poloniei apare în contextul în care și Cancelarul Germaniei, Olaf Scholz, a anunțat, tot joi, noi livrări de arme către Ucraina.

Într-o declarație în Bundestag cu privire la obiectivele summit-ului UE de săptămâna viitoare, Olaf Scholz a declarat că Berlinul, împreună cu partenerii săi europeni, se va asigura că Ucraina primește arme și echipamente pentru a rezista și a se apăra.

El a spus: ”Este deosebit de important să furnizăm rapid Ucrainei muniția necesară. La Consiliul European, vom decide asupra măsurilor suplimentare împreună cu partenerii noștri din UE pentru a obține o aprovizionare continuă și mai bună”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lista crizelor la care Europa trebuie să răspundă în următorul deceniu nu se rezumă la efectele pandemiei și la război – ea e mult mai lungă și cuprinde

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: