sâmbătă

25 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 iunie, 2016

US Under Secretary of State visits NATOSecretarul general NATO, Jens Stoltenberg, a decis să o numească pe americanca Rose Gottemoeller în funcția de secretar general-adjunct al Alianței.

Rose Gottemoeller îl va înlocui în funcție, începând cu data de 1 octombrie 2016, pe ambasadorul Alexander Vershbow, care deține poziția din februarie 2012.

”Sunt încântat să anunț numirea lui Rose Gottemoeller, care va aduce NATO experiența sa bogată în domeniul politicilor de securitate internaționale, în special în domenii precum controlul armamentului și relația cu Rusia. Rose Gottemoeller va fi și prima femeie care îndeplinește această poziție-cheie, o nouă piatră de hotar depășită de Alianță. Sunt recunoscător ambasadorului Alexander Vershbow, care se va pensiona la toamnă, la capătul unei strălucite cariere. Dăruirea sa și contribuția adusă NATO au fost indispensabile într-o perioadă de nemaiîntâlnite provocări de securitate”, afirmă secretarul general Stoltenberg, citat de un comunicat postat luni seara pe pagina de web a Alianței.


Rose Gottemoeller este în prezent Sub-secretar de Stat pentru Controlul Armamentului și Securitate Internațională, consilier al Secretarului de Stat în domeniile control armament, non-proliferarea armelor și afaceri politico-militare.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Anterior, a fost Asistent al Secretarului de Stat la Biroul Control Armament, Verificări și Conformitate și negociator-șef al noului Tratat pentru Reducerea Armamantului Stratergic (New START).

Rose Gottemoeller, printre altele, a mai fost director al Centrului Carnegie Moscova.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: