vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

5 iunie, 2022

Premierul japonez Fumio Kishida (foto) intenţionează să participe la summit-ul NATO din iunie de la Madrid. Ar deveni astfel primul lider japonez care ia parte la o reuniune a alianţei nord-atlantice, potrivit unei surse guvernamentale, citată de agenţia Kyodo și Agerpres.

Totuși, participarea lui Fumio Kishida la summit-ul de la Madrid, din 29 şi 30 iunie, depinde de situaţia politică internă, potrivit sursei citate.

Oficialii guvernamentali speră că participarea lui Fumio Kishida la summitul NATO va întări coordonarea cu SUA şi ţările europene în ceea ce priveşte răspunsul la războiul Rusiei în Ucraina şi la eventuale evenimente neprevăzute în Strâmtoarea Taiwan.


Fumio Kishida intenţionează să se deplaseze la Madrid după ce va lua parte la un summit de trei zile al Grupului celor 7 naţiuni puternic industrializate, din 26 iunie, în Germania.

Şi Australia, Noua Zeelandă şi Coreea de Sud au fost invitate să participe la summit-ul NATO de la Madrid în calitate de ţări partenere în regiunea Asia-Pacific.

***


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: