luni

8 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iunie, 2022

Urmează un lung „război de uzură” în Ucraina, iar țările occidentale trebuie să se pregătească, a avertizat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg (foto), după întrevederea cu preşedintele american Joe Biden de la Washington.

„Trebuie să fim pregătiţi pe termen lung. Pentru că ceea ce vedem este că acest război a devenit acum un război de uzură”, a declarat Jens Stoltenberg, citat de AFP și Agerpres.

Războiul din Ucraina „s-ar putea termina mâine, dacă Rusia pune capăt agresiunii sale” (,,,) Dar „nu vedem niciun semn în această direcţie în acest stadiu, declarase miercuri secretarul general al NATO în cadrul unei conferinţe de presă alături de şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken.


Secretarul general NATO pregătește în capitala americană summit-ul NATO care va avea loc între 28 şi 30 iunie la Madrid. Îşi propune să obţină rezultate înaintea evenimentului.

Războiul declanşat de Rusia în Ucraina va dura încă „multe luni”, a afirmat la rândul său Antony Blinken.

Invazia rusă în Ucraina s-a soldat, până acum, cu preluarea controlului unor regiuni din sudul Ucrainei – cea mai mare parte din Herson şi a unei părți din regiunea Zaporojie

Rușii avansează lent în Donbas după cucerirea portului Mariupol din sud-est.


*** 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: