miercuri

4 octombrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 iunie, 2022

Preluarea societăţii Ford România de către Ford Otomotiv Sanayi (Ford Otosan) din Turcia a fost aprobată de Comisia Europeană, potrivit unui comunicat de presă al Executivului comunitar.

„Comisia a ajuns la concluzia că achiziţia propusă nu ridică motive de îngrijorare cu privire la concurenţă, având în vedere că nu există suprapuneri între activităţile celor două companii, iar acestea nu sunt active pe aceleaşi pieţe din Spaţiul Economic European”, spune comunicatul citat de Agerpres.

Grupul Ford a anunţat, la mijlocul lunii martie, că va transfera proprietatea fabricii de la Craiova partenerului său Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, cu promisiunea că o versiune complet electrică a modelului Puma va fi construită la Craiova din 2024.


Ford Otosan este un joint-venture listat la bursă, în care Ford Motor Company și Koç holding A.Ş. au câte 41% din acțiuni.

„Faptul ca Ford Otosan va fi noul proprietar al fabricii din Craiova va ajuta transferul de know-how, prin integrarea pe verticală a tehnologiilor electrice şi va avea un efect extins şi eficient din punct de vedere al costurilor la nivelul reţelei de furnizori”, anunţa atunci compania.

Viitorul electric al Ford Craiova

Ford şi Ford Otosan contează ca procesul de transfer al proprietăţii să fie finalizat în cel de-al treilea trimestru al anului 2022.

Decizia „susține viziunea Ford cu privire la extinderea gamei noastre de autoturisme, fabrica din Craiova jucând un rol cheie inclusiv pentru planurile noastre solide în dezvoltarea vehiculelor comerciale (Ford Pro) și a celor electrice (Model e) în Europa”, declara în martie Stuart Rowley, președintele Ford Europa.


Ford Motor Company are 190.000 de angajaţi în întreaga lume, și este prezentă pe 50 de pieţe individuale.

Ford Otosan (Ford Otomotiv Sanayi A.Ş.) produce gamele Transit, Transit Custom şi Transit Courier, Ford Otosan. 

Ford spune că a investit 2 miliarde euro la Craiova, unde a produs un milion de mașini în 13 ani, iar valoarea tranzacției depășește 700 de milioane euro.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: