luni

27 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

14 mai, 2022

Ford Craiova își trimite angajații în șomaj tehnic timp de o săptămână, începând de luni, din cauza penuriei de cipuri, potrivit unei informații confirmate de ministrul Economiei, Florin Spătaru.

„Da, din cauza disfunctionalităților pe lanțul de aprovizionare. Asta este o problema generală (…) Am avut discuții cu diverși reprezentanți ai companiilor din automotive, din Germania. Au aceeași problemă”, a spus ministrul Economiei, citat de Digi24.

Ministrul Economiei a fost, vineri la Ford Craiova, și s-a declarat „foarte încrezător în planurile pentru fabrica de la Craiova sub conducerea Ford Otosan, odată ce transferul de proprietate este finalizat. Uzina din Craiova vizează un viitor electric”, spune Flroin Spătaru într-un comunicat al ministerului.


Grupul Ford a anunţat, în 14 martie, că joint-venture-ul Ford Otosan  (dintre Ford Motor Company și Koç holding A.Ş.) va prelua uzina Ford din Craiova, începând cu al treilea trimestru din 2022, în urma unui transfer de proprietate.

Viitorul comercial și electric al mașinilor Ford Otosan Craiova

În prezent, fabrica Ford din Craiova produce în paralel modelul Puma, care e cel mai bine vândut SUV de clasa mică la nivel european, modelul EcoSport, dar şi motorul de 1.0 l EcoBoost.

Ford a anunţat în martie că producţia SUV-ului de clasă mică Ford EcoSport se va încheia până la finalul acestui an, deoarece fabrica de la Craiova se va concentra tot mai mult pe un viitor construit pe producţia de vehicule comerciale şi electrice.

Uzina Ford din Craiova se pregătește să lanseze în 2023, respectiv 2024, producția a trei noi modele: Ford Transit Courier și Ford Tourneo Courier (ambele produse în variante electrice și pe combustie interna), precum și  Ford Puma complet electric, potrivit Ministerului Economiei.


Ford a declarat că a investit aproximativ 2 miliarde euro la Craiova și a produs un milion de vehicule si peste 1,5 milioane de motoare de la preluarea acesteia in 2008.

„România are o producţie semnificativă în industria auto, unde avem cele două mari fabrici şi, de asemenea, o industrie orizontală foarte bine dezvoltată. Până la urmă, industria auto generează peste 24% din PIB-ul României”, a amintit Forin Spătaru.

***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: