duminică

23 iunie, 2024

23 august, 2021

Prefectul Capitalei, Alin Stoica (foto), a anunțat, luni, că starea de alertă nu va fi prelungită în Sectorul 1. Decizia a fost luată în baza informaţiilor primite de la DSP, Garda de Mediu şi Agenţia de Mediu, având în vedere că situaţia salubrităţii în teren este una bună, a explicat oficialul.

Situația gunoaielor din sector va fi monitorizată, iar în următoarele două zile, Primăria Sectorului 1 şi Romprest urmează ca în două zile să prezinte împreună un plan care să asigure continuitatea serviciilor de salubrizare pe termen lung, a explicat Alin Stoica.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, care a decis duminică prelungirea stării de alertă cu 15 zile, începând cu 23 august, și a trimis hotărârea CL Prefecturii București.


Compania Romprest, aflată în conflict cu Primăria Sectorului 1, a asigurat Prefectura că are capacitatea de a asigura salubrizarea sectorului, a explicat prefectul Alin Stoica:

Eu sper să nu riscăm să ajungem la situaţia de acum o lună în Sectorul 1. Societatea de salubrizare a dat asigurări că are capacitatea necesară să continue.

Evident că situaţia va fi sub monitorizare, având în vedere că este oarecum fragil, toată această perioadă. Instituţiile de care am vorbit mai devreme vor monitoriza încontinuu situaţia din Sectorul 1 şi nu vom ezita să luăm măsuri în momentul în care lucrurile se vor înrăutăţi.

Discuţiile sunt dese între Primăria Sectorului 1 şi salubrist pentru a ajunge la un acord pentru o perioadă mai îndelungată.


Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a Sectorului 1 se teme că compania de salubrizare nu va avea capacitatea necesară de a presta serviciile mai departe. Asta rămâne de văzut. Nu se impune prelungirea măsurii stării de alertă. Ei îşi vor continua activitatea şi vor funcţiona la capacitate.

Reacția primarului Clotilde Armand: Romprest a dat asigurări că nu mai şantajează autoritatea locală şi că poate asigura salubrizarea

Prefectul a refuzat prleungirea stării de alertă întrucât luni, la prefectură, a avut loc o întâlnire între reprezentanții companiei de salubrizare și Primăria Sectorului 1, iar Romprest Service S.A „a dat asigurări că nu mai șantajează autoritatea locală și că poate asigura continuitatea serviciului public de salubrizare așa cum prevede legea salubrizării și regulamentul municipial de salubrizare”, a scris Clotile Armand pe contul său de Facebook.

„De asemenea, compania de salubrizare a acceptat ceea ce noi am spus de aproape un an de zile și a refuzat sistematic să priceapă, menținând un șantaj ticalos: fără facturi umflate și fără curățenie fictivă. În caz contrar vom avea din nou stare de alertă”, a mai scris Clotilde Armand.

În 23 iulie, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a luat hotărârea de a declara stare de alertă, din 24 iulie, ora 00.00, la nivelul Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti, pentru 30 de zile.

Astfel, doar pe perioada stării de alertă va fi făcută contractarea prin intermediul aparatului de specialitate al primarului Sectorului 1, de servicii de colectare, transport şi sortare a gunoiului menajer şi stradal în regim de maximă urgenţă de la operatori autorizaţi.

De asemenea, autorităţile publice locale ale Sectorului 1 vor asigura posibilitatea continuării contractului de salubrizare de către Romprest, iar poliţia locală, alături de Poliţia Română, vor face controale privind depozitarea ilegală a deşeurilor.

În plus, Primăria Sectorului 1 trebuie să elaboreze o strategie pe termen mediu pentru prevenirea apariţiei tipului de risc generat de eşecul serviciului public de salubrizare.

 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: