duminică

7 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 martie, 2019

Update. Conducerea PPE a decis, miercuri seara, cu 190 de voturi pentru și 3 împotrivă, să suspende pe o perioadă nedeterminată drepturile pe care Fidesz le are în interiorul familiei politice europene.

„Asta a decis acum Adunarea Politică a PPE cu 190 voturi pentru și 3 voturi împotrivă în cadrul unui vot secret. Această decizie intră imediat în vigoare. Partidul Național Liberal a votat în favoarea acestei decizii. Viktor Orban și reprezentanții Fidesz au părăsit sala”, a scris pe Facebook europarlamentarul Siegfried Mureșan, purtător de cuvânt al PPE.

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Fidesz a decis în mod unilateral să își suspende exercitarea drepturilor de membru al Partidului Popular European.


„Nu putem fi excluși sau suspendați – am câștigat patru runde de alegeri, am fost aleși de către cetățenii Ungariei”, a adăugat Orban. El a declarat că Fidesz a obținut 47, 56, respectiv 52 de procente la ultimele trei alegeri pentru Parlamentul European. „Un partid ca acesta nu va permite să fie exclus sau suspendat, ci, în schimb, se va ridica și va pleca”, a mai declarat premierul.

Fidesz a decis să își suspende exercitarea drepturilor „atât timp cât cei trei înțelepți își termină raportul, după care vom avea din nou discuții cu PPE”, a spus Viktor Orban.

Informația inițială:

Liderii PPE iau în considerare soluția de a ridica FIDESZ drepturile ce decurg din calitatea de membru al familiei politice europene, arată draftul unei propuneri consultate de Politico.

Documentul, care este încă unul de lucru, urmează să fie prezentat conducerii partidului și delegaților de la reuniunea PPE care se desfășoară miercuri seara, la Bruxelles.


Conducerea formațiunii europene va mai propune constituirea unui ”Comitet de Evaluare”, condus de către fostul președinte al Consiliului European Herman Van Rompuy, care ar monitoriza modul în care FIDESZ revine și respectă valorile PPE în perioada în care ar avea drepturile înghețate.

„FIDESZ pierde dreptul de a vota în cadrul reuniunilor partidului și pierde dreptul de a nominaliza candidați la posturi. Decizia intră în vigoare imediat”, se scrie în document.

Gergely Gulyás, șeful de cabinet al prim-ministrului Orban, a declarat presei locale în cursul dimineții de miercuri că FIDESZ va renunța definitiv la calitatea de membru PPE dacă i se suspendă drepturile. În situația în care la reuniune se renunță la ideea suspendării, iar formațiunea politică europeană este dispusă să reanalizeze relația cu partidul din Ungaria, atunci FIDESZ va rămâne membru PPE până la clarificare și se va abține să ia parte la activitățile curente.

Posibilul vot din reuniunea PPE de miercuri apare după luni de zile de relații tensionate între părți.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: