sâmbătă

6 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 februarie, 2020

Adunarea politică a Partidului Popular European (PPE) a decis luni continuarea suspendării FIDESZ din PPE, a anunțat Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului politic european .

În urmă cu aproape un an, în 20 martie 2019, FIDESZ a fost suspendat, iar revenirea a fost condiționată de progrese în independența justiției, autonomia universitară, buna funcționare a Universității Centrale Europene, stoparea denigrării instituțiilor Uniunii Europene.

PPE a numit un comitet format din 3 foști lideri politici europeni: Herman Van Rompuy – fost președinte al Consiliului European, Hans-Gert Pöttering – fost președinte al Parlamentului European și Wolfgang Schüssel – fost cancelar al Austriei. Cei trei au purtat nenumărate discuții cu oameni politici din Ungaria, cu societatea civilă, cu magistrați, inclusiv cu prim-ministrul Viktor Orban și au ajuns la concluzia că nu există progres în niciunul dintre aceste domenii.


Dimpotrivă, Universitatea Centrală Europeană a rămas închisă, iar conducerea universității s-a văzut nevoită să-și mute campusul de la Budapesta la Viena.

Ales președinte al PPE  în noiembrie 2019, după ce comitetul celor 3 foști lideri a spus că nu există niciun progres în privința FIDESZ, Donald Tusk a propus luni continuarea suspendării.

Suspendarea calității de membru PPE atrage după sine pierderea dreptului de a vota în cadrul reuniunilor partidului și pierderea dreptului de a nominaliza candidați la posturi.

Premierul Ungariei și președinte al FIDESZ, Viktor Orban ia în calcul să părăsească PPE și să înființeze propria familie europeană, de centru-dreapta. Eventualii aliați ar putea proveni din Slovenia și din România.


În ianuarie 2020, premierul Viktor Orbán s-a întâlnit cu lidei ai partidului de guvernământ din Polonia, PiS. Oficial, discuțiile de marți între lideri polonezi și maghiari au vizat ” activitățile comune ale ambelor partide în politicile europene și probleme de cooperare în contextul viitoarei Conferințe asupra viitorului Europei”, a anunțat PiS, care este membru al grupului Conservatorilor și Reformiștilor Europeni (ECR) din Parlamentul European.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: