marți

16 iulie, 2024

26 octombrie, 2021

Compania Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPM) a scos la licitație elaborarea unui studiu de fezabilitate privind construcția a cel puțin unui parc fotovoltaic în incinta Portului Constanța, după ce – în iunie, furnizorul său de electricitate, Getica 95, a ajuns în insolvență și nu și-a mai putut onora obligațiile.

CNAMM va plăti 150.000 lei pentru ca, după 6 luni, câștigătorul contractului să ofere cea mai bună soluție de instalare a unui parc fotovoltaic, după analiza a 5 amplasamente posibile.

Prin instalarea unui sistem de panouri fotovoltaice, care vor alcătui o centrală electrică fotovoltaică (…), se va realiza o reducere a cantității de energie achiziționate de la furnizorul de energie electrică”, spune CNAPM.


Compania ar urma ca, din mai 2021, să înceapă investiția, avându-se în vedere și obținerea de fonduri nerambursabile.

Compania și-a dat în judecată furnizorul de electricitate Getica 95, care a denunțat contractul de furnizare și a cerut un preț mult mai mare. Înainte de a intra în insolvență Getica era cel mai mare furnizor de pe piața concurențială.

CNAPM este la rândul său furnizor de servicii de energetică portuară pentru firmele care operează în incinta sa, o parte consistentă din cifra sa de afaceri venind din această direcție.

Compania a anunțat investiții de peste 113 milioane lei în modernizarea infrastructurii de distribuție a energiei electrice în Portul Constanța, pe parcursul următorilor doi ani.


Compania Administrația Porturilor Maritime Constanța (CNAPM) mai administrează și porturile Midia și Mangalia și este evaluată la 1,32 miliarde de lei, potrivit portofoliului Fondului Proprietatea, care are 20% din acțiunile companiei.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: