duminică

29 mai, 2022

Portugalia confirmă vânzarea a încă 5 avioane F-16 către România

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iulie, 2018

Ministerul Apărării din Apărării din Portugalia a confirmat oficial că va vinde alte cinci avioane de vânătoare F-16 României.

„Avioanele vor fi scoase din „inventarul naţional” şi vor fi înlocuite cu altele, ce vor fi cumpărate din Statele Unite şi vor fi modernizate în Portugalia”, a anunţat joi agenţia portugheză de presă Lusa, citată de News.ro.

Ministrul Apărării din România, Mihai Fifor, a afirmat recent că încă cinci avioane F-16 vor fi cumpărate de la Portugalia până la finalul anului.


Un MiG-21 LanceR s-a prăbuşit recent în timpul unui show aviatic la Baza Aeriană Borcea. Pilotul avionului a murit. El avea 36 de ani şi era pilot-şef în cadrul Escadrilei 861 Aviaţie Luptă, Baza 86 Aeriană Feteşti, având 400 de ore de zbor, din care 250 erau cu MiG – 21.

Totodată, luni, un avion IAR 99 – Şoim s-a prăbuşit în judeţul Bacău, cei doi militari aflaţi la bord reuşind să se catapulteze.

Mihai Fifor a anunţat recent că, după accidentul aviatic de la Baza Aeriană Borcea, toate avioanele MiG 21 LanceR ale Armatei române se află la sol.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În prezent, Poliţia aeriană în spaţiul aerian al României este asigurată de patru avioane Typhoon ale Forţelor Aeriene Britanice, pentru că au devenit frecvente intrările în spaţiul aerian român ale aeronavelor din Rusia, potrivit ministrului român al Apărării.  Ş


România a încheiat, în 2013, un contract cu Portugalia, de 628 milioane euro cu TVA, care viza achiziţia a 12 avioane F-16. Primele şase aeronave din escadrila de 12 avioane multirol incluse în acordul româno-portughez au intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în septembrie 2016, următoarele trei în decembrie 2016, iar ultimele trei în octombrie 2017.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 86 (al 15-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare: Din cele 192 de pagini, 26 sunt alocate unei serii de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: