luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 noiembrie, 2011

USL va avea convorbiri cu UDMR și ai Grupului minorităților naționale altele decât cea maghiară, din în arcul guvernamental, pe marginea proiectului bugetului de stat pe anul 2012, în vederea dezbaterii și adoptării în Legislativ, a declarat copreședintelșe USL, social-democratul Victor Ponta, într-o emisiune difuzată duminică de Pro TV.

”Noi ne-am arătat disponibilitatea de a vota bugetul, dacă suntem invitaţi să discută. Sigur, aveam şi nişte amendament. Am primit răspuns de la UDMR şi de la Grupul minorităţilor naţionale, cu care ne vom vedea în Parlament să discutăm despre buget”, a afirmatVictor Ponta, la Pro TV.

El a acuzat, însă, Guvernul de secretomanie, pentru că nu a transmis Opoziției proiectul de buget.


”Lipsa totală de dialog şi secretomania aceasta a Guvernului, din punctul meu de vedere, ascund o mare incompetenţă”, a spus Ponta, care a precizat că a aflat despre buget din presă.

Ministerul Finanțelor a publicat pe site-ul său un draft privind bugetul de stat pe anul 2012, dar Guvernul nu l-a adoptat încă, pentru a-l transmite Parlamentului.

Președintele PSD, Victor Ponta, a prezentat anterior 10 măsuri pe care ar vrea să le impună la dezbaterea bugetului de stat pe anul 2012:

Măsuri pentru locuri de muncă și relansarea economiei (care implică anumite cheltuieli bugetare)

  • Reducerea contribuțiilor la asigurările sociale (CAS)
  • Reducerea TVA (începerea reducerii esalonate a TVA, pentru a se reveni spre 19%).
  • Introducerea unei scheme speciale de TVA pentru agricultură, care să determine scăderea acesteia pentru produse agricole.
  • Respectarea legii actuale în ceea ce privește indexarea pensiilor cu rata inflatiei + 50% din creșterea salariului mediu pe economie.
  • Menținerea cotei de cofinanțare de la buget pentru proiectele derulate cu fonduri europene.

Măsuri care ar aduce venituri suplimentare la buget

  • Reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, pentru oprirea risipei actuale.
  • Blocarea cheltuielilor de partid – suspendarea programului național de dezvoltare a infrastructurii și a altor cheltuieli similare, care nu se fac decaâ prin clientela de partid.
  • Obligarea primului-ministru de a nu mai folosi fondul de rezerva al Guvernului, decât pentru situații de urgență (catastrofe naturale), în locul alocării de fonduri primarilor puterii.
  • Să se mențină actuala contribuție la pilonul II de pensii (pensiile administrate privat).
  • Stimularea de atragere de fonduri europene, care să completeze fondurile interne și care să ajungă în economie pentru crearea de noi locuri de muncă.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: