sâmbătă

2 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 iunie, 2012

Premierul Victor Ponta a declarat, luni seara, că a discutat la Viena cu oficialii companiei OMV despre posibilitatea ca România să participe la controlul prețului carburanților, dar și despre litigiile pe care gigantul asutriac le are cu statul român.

”A fost o discuţie extrem de constructivă. Nu pot să vă spun mult mai mult decât atât: faptul că acel comitet interministerial format de guvern şi reprezentanţii OMV, în perioada imediat următoare, vor discuta şi vor negocia fiecare punct de pe această agendă. Important este că eu am un sentiment pozitiv faţă de modul în care compania OMV nu doar că va investi în continuare în România, ci va participa alături de România şi de Guvernul României la efortul de a trece o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi social”, a spus Ponta, la revinrea în țară.

Premierul a precizat că statul negociază un pachet de mpăsuri cu OMV.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”După discuţia de astăzi impresia mea, rămâne să fie certificată de finalizarea negocierilor, este ca va fi o situaţie de win-win, va câştigat şi statul român, va câştiga şi compania. Până la urmă, faptul că toate profiturile realizate de OMV sunt reinvestite tot în România creându-se locuri de muncă şi plătind taxe către bugetul de stat, toate acestea reprezintă o realitate şi cred că este bine să nu o ignorăm”, a mai afirmat Ponta.

Guvernul a încercat anul trecut să vândă un pachet de acțiuni de aproape 10% deținut de stat la Petrom, companie controlată de OMV.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: