miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 august, 2020

Polonia va începe anul școlar la 1 septembrie cu toți copiii prezenți, a anunțat miercuri ministrul polonez al Educației, Dariusz Piontkowski.

Oficialul a explicat că nu va fi obligatorie masca, regula aplicându-se doar acolo unde sunt grupuri mari de persoane. Se vor păstra celelalte reguli, precum dezinfectarea mâinilor.

“Pe 1 septembrie elevii se întorc în școli. Facem totul pentru a ne asigura că învață în condiții de siguranță. Pregătim soluții – orientări sanitare și soluții legale care să vă permită să răspundeți corespunzător și să luați deciziile corecte atunci când apare izbucnirea infecției“, a anunțat Dariusz Piontkowski, citat de Polandin.


Numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus a început să crească în Polonia, dar este doar la jumătate din cel în registrat în România – 640 noi infectări diagnosticate miercuri, față de peste 1.300 în România. Polonia are aproape 38 de milioane de locuitori.

În România, președintele Klaus Iohannis a anunțat miercuri că anul școlar 2020-2021 va începe la termen, pe data de 14 septembrie, dar că forma de învățământ ca depinde de datele epidemiologice înregistrate în perioada 1-14 septembrie.

Șeful statului a anunțat 3 posibile variante de funcționare a sistemului de învățământ, decizia de aplicare a unuia dintre acestea aparținând comandamentelor județene pentru situații de urgență.

”Majoritatea elevilor vor merge fizic la școală. În fiecare școală au fost elaborate trei scenarii, în funcție de numărul de bolnavi. Aceste trei scenarii sunt:

  • Scenariul ”verde”, în localitate e mai puțin de o persoană în medie în ultimele 14 zile detectată cu covid
  • Scenariul doi, ”galben”, între 1 și 3 persoane detectate în medie zilnică
  • Scenariul trei, ”roșu” peste 3 bolnavi noi în medie în localitatea respectivă

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: