sâmbătă

29 ianuarie, 2022

Polonia pregătește o amendă de până la 50 milioane euro pentru Gazprom

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 iunie, 2020

Reglementatorul polonez al pieței gazelor UOKiK a anunțat miercuri, potrivit Reuters, că ar putea să amendeze producătorul rus de gaze Gazprom ca urmare a lipsei de cooperare a acestei companii în cadrul procedurilor anti-monopol legate de proiectul Nord Stream 2.

”Gazprom nu poate funcționa deasupra legii, iar pentru acest motiv am inițiat procedura de penalizare financiară a acestei companii pentru refuzul de a pune la dispoziție informațiile solicitate”, este citat președintele UOKiK, Tomasz Chrostny (foto).

UOKiK a precizat că în 2018 a demarat o anchetă asupra a 6 companii, una dintre acestea fiind Gazprom, din cauză că au finanțat construcția gazoductului fără ca proiectul să fi obținut avizele legale necesare lucrărilor. Până în primele luni ale anului 2020, Gazprom nu a pus la dispoziția UOKiK documente legate de subiectul anchetat, situație în care compania va putea fi amendată cu până la 50 milioane euro, au precizat oficialii polonezi.


Polonia, privește Nord Stream 2, proiect care ar urma să dubleze capacitatea de export de gaz rusesc prin Marea Baltică, ca o amenințare la adresa securității energetice a Europei, afirmând că întărește și mai mult poziția dominantă pe care Gazprom deja o deține în piața europeană a gezelor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Nord Stream 2 este un proiect al Gazprom, jumătate din finanțare fiind însă oferită de germanii de la Uniper și Wintershall, de compania anglo-olandeză Shell, austriecii OMV și francezii Engie.

UOKiK a amendat în 2019 Engie cu 40 de milioane euro tot din cauză că nu a transmis documente și informații solicitate în ancheta Nord Stream 2.


Etichete: , , , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr