joi

7 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

8 septembrie, 2019

Apărarea valorilor catolice tradiţionale şi construirea unui ”stat providenţial” sunt principalele promisiuni electorale asumate de conservatorii polonezi din partidul Lege şi Justiţie (PiS) la convenţia naţională de sâmbătă organizată la Lubin, în estul ţării, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Partid de guvernământ, PiS, este principalul favorit al alegerilor generale care se organizează în Polonia pe 13 octombrie.

În discursul rostit la canvenția partidului, preşedintele formaţiunii, Jaroslaw Kaczynski, şi-a declarat puternica opoziţie faţă de avort şi eutanasie. ”Protejarea vieţii este văzută de noi într-un mod foarte larg (…) Înseamnă şi protecţia împotriva eutanasiei, a avortului la cerere, împotriva acestei întregi ideologii care pune la îndoială astăzi valoarea vieţii umane”, a declarat Kaczynski.


Jaroslaw Kaczynski a vorbit și despre importanţa familiei, considerată ca fiind exclusiv o relaţie între o femeie şi un bărbat, precum şi despre rolul important al Bisericii catolice. Fie că este credincios, agnostic sau ateu, ”fiecare polonez trebuie să ştie care este rolul Bisericii”, a spus Jaroslaw Kaczynski.

Președintele PiS a promis continuarea reformelor în justiţie, care au provocat până acum o vie îngrijorare la Bruxelles, Comisia Europeană lansând o serie de proceduri fără precedent împotriva Poloniei.

Preşedintele partidului de guvernământ s-a angajat şi în ce priveşte continuarea programelor de redistribuire socială, cu promisiunile: salariul minim va fi adus la 3.000 de zloţi (687 de euro) în 2020, faţă de 2.250 în acest an, şi la 4.000 în 2023.

Potrivit sondajelor Politico, PiS este susţinut de 46% dintre alegători, un scor cu care şi-ar păstra majoritatea absolută în parlament obţinută în 2015.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În ce priveşte opoziţia, Coaliţia cetăţenească (KO, centristă) este creditată cu un scor de 29%, în timp ce stânga, absentă din parlament în ultimii patru ani, ar obţine 11% din voturi. Niciun alt partid nu ar trece pragul electoral de 5%.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: