marți

9 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

20 iulie, 2020

Polonia va prezenta în curând reguli de limitare a concentrării mass-media deținute de etități străine în țară, a anunțat duminică la postul public de radio Jarosław Kaczyński (foto), președintele partidului de guvernământ Lege și Justiție (PiS), potrivit Politico.

PiS a luat la țintă mass-media străină în timpul alegerilor prezidențiale recent încheiate, iar președintele Andrzej Duda și alți politicieni aliați cu partidul de guvernare au atacat entitățile de presă deținute de străini care au criticat guvernul.

Întrebat dacă PiS va propune reforme în media înainte de încheierea actualului mandat, Kaczyński, unanim perceput drept lider de facto al țării, a declarat: „Vom reuși să facem asta mult mai rapid, cel puțin la nivel legislativ, dar succesul procesului este legat de numeroase modificări pe care trebuie să le facem în țară precum și la nivelul relațiilor internaționale”.


Alegerile parlamentare urmează să fie organizate în Polonia în 2023.

Potențiale reglementări sunt încă „analizate și există discuții asupra subiectului”, a adăugat Jarosław Kaczyński, potrivit Reuters.

Președintele PiS a mai anunțat că va urma și o remaniere guvernamentală în Polonia, după vacanța de vară, dar că premierul Mateusz Morawiecki va rămâne în funcție. ”Vor exista cu singuranță schimbări de persoane, dar nu este vorba de prim-ministru”, a precizat Jarosław Kaczyński.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Creșterea nevoii de finanțare a companiilor a fost principalul motor al creditării din S1 al anului, marile bănci prezente pe piața locală reușind să marcheze profituri în creștere.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: