vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 martie, 2017

Polonia ar putea să nu accepte Declarația de la Roma, care va trasa viitorul Europei după Brexit, dacă documentul nu va face referire la chestiuni pe care Polonia le consideră cruciale, a anunțat premierul Beata Szydło (foto), scrie Politico.

Presa internațională prezintă de câteva zile diverse proiecte ale declarației care urmează să fie adoptate la summit-ul aniversar din 25 martie, din majoritea reieșind că liderii UE vor colabora pentru edificarea unei Uniuni care susține progresul economic și social, coeziunea și convergența, îinând cont de diversitatea modelelor sociale și de rolul esențial al partenerilor sociali.

”Dacă această declarație nu va conține și lucruri pe care Polonia le consideră esențiale, atunci nu vom accepta acest document”, a declarat premierul Beata Szydło postului privat de televiziune TVN.


”Unitatea UE, apărarea comună bazată pe cooperarea în NATO, întărirea rolului pe care îl joacă guvernele naționale și a regulilor unei piețe unice care nu trebuie să divizeze, ci să unească- acestea sunt cele 4 priorități care trebuie incluse în declarație”, a precizat premierul Szydlo.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Declarația premierului polonez apare la câteva zile după anunțul făcut de președintele partidului de guvernământ- PiS, care a spus că Varșovia va declanșa o bătălie aprigă la summit-ul de la Roma și nu va accepta nicio formă a unei Europe cu mai multe viteze.

Polonia s-a opus și realegerii lui Donald Tusk, fost premier al țării, în fruntea Consiliului Europei, la summit-ul din 8-9 martie de la Bruxelles. Polonia a fost singurul stat care a refuzat  să semneze concluziile acelui summit.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: