duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 octombrie, 2019

Următoarea Comisie Europeană, condusă de Ursula von der Leyen, nu va putea, aproape cu certitudine, să îşi intre în atribuţii la începutul lunii noiembrie, scrie Politico.

Decizia Parlamentului European de a o respinge pe candidata Franţei, Sylvie Goulard, pentru postul de comisar european, criza politică de la Bucureşti care a dus la căderea Guvernului şi lipsa unei noi propuneri de comisar din partea Ungariei sunt principalele obstacole.

Președintele ales al Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a transmis joi seară, într-un comunicat, că trei dintre cei 26 de candidați propuși de statele membre pentru posturile de comisari europeni au fost respinși „din varii motive”, astfel că nominalizările de comisari în cazul României, Ungariei și Franței „sunt încă deschise”.


În cazul României, nu este clar când Bucureștiul va putea să facă o nouă nominalizare postul de comisar european pentru Transporturi, pentru a înlocui pe Rovana Plumb, care a fost de asemenea respinsă de către Parlamentul European.

Respingerea lui Goulard, ea însăși o fostă membră a Parlamentului European, a fost o „lovitură jenantă” pentru președintele francez Emmanuel Macron, care a propus-o în ciuda vizibilelor vulnerabilități, inclusiv a investigațiilor de la Bruxelles și de la Paris cu privire la presupuse abateri financiare.

Totodată, Ungaria nu a numit încă un înlocuitor pentru László Trócsányi, candidat care de asemenea a fost respins de Comisia Juridică a Parlamentului European.

Odată ce trei nume vor fi înaintate Parlamentului, candidații vor trebui să treacă prin același proces de confirmare ca predecesorii lor.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Nu văd cum am putea face ce am făcut până pe 23 octombrie”, a spus un oficial.

Von der Leyen a spus că ”nu trebuie să pierdem din vedere care este miza” și că ”este necesar acum, împreună cu Parlamentul, să grăbim procesul”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: