luni

15 iulie, 2024

15 decembrie, 2020

Echipele de negociatori ale PNL, USR-PLUS și UDMR s-au întâlnit marți după-amiază la Vila Lac pentru a continua discuțiile privind formarea noului Guvern.

Negocierile au fost suspendate duminică, din cauza blocajului înregistrat pe împărțirea funcțiilor de premier și de președinte al Camerei Deputaților, pe care PNL le revendică la pachet. USR PLUS și UDMR sunt de părere că funcțiile de premier și președinte al Senatului, respectiv al Camerei, trebuie să revină, câte una, fiecărui partener de coaliție.

Ludovic Orban dorește președinția Camerei Deputaților în condițiile în care propunerea oficială de premier a PNL este Florin Cîțu.


După o primă rundă de consultări cu partidele parlamentare, președintele Iohannis a anunțat că, deocamdată, nu sunt întrunite condițiile de desemnare a unui premier care să formeze guvernul de centru-dreapta.

Reluarea negocierilor vine după ce Dan Barna a anunțat că renință să mai candideze la funcția de președinte al Camerei și a propus partenerilor de negociere o soluție de compromis: liderii celor trei partide să intre în guvern ca vicepremieri.

PNL și UDMR l-au criticat pe Dan Barna că a lansat public această soluție și că nu a discutat-o ”în interior”. Foarte probabil, o parte a negocierilor va fi consumată cu repetarea acestor reproșuri.


Articole recomandate:

Etichete: , , , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: