vineri

31 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 mai, 2014

Prim-vicepreşedintele demisionar al PNL, Klaus Iohannis, a anunţat, miercuri, că va candida la preşedinţia PNL la Congresul extraordinar. Şi preşedintele demisionar al PNL, Crin Antonescu, a făcut miercuri, separat, un anunţ legat de preşedinţia PNL, spunând că nu mai candidează pentru această funcţie.

Congresul extraordinar PNL va alege noua conducere a partidului la sfârşitul lunii iunie.

În condiţiile în care cererea de înscriere în organizaţia PNL Satu Mare a lui Călin Popescu Tăriceanu nu a fost avizată, actualul preşedinte al Senatului nu va putea să candideze la preşedinţia PNL.

Crin Antonescu şi Ludovic Orban renunţă în favoarea lui Klaus Iohannis


Astăzi, în deschiderea Delegaţiei Permanente, am anunţat că voi candida la preşedinţia PNL. Am cerut o derogare de vechime pentru a fi în această poziţie. Cred că reacţia colegilor din partid a fost una foarte bună. În concluzie, ne pregătim pentru Congres”, a spus Klaus Iohannis.

Primarul din Sibiu face acest anunţ la două zile după ce a anunţat că demisionează din funcţiile de prim-vicepreşedinte al partidului şi de membru al BPN, supărat, conform propriilor declaraţii, de rezultatul obţinut de PNL la alegerile europarlamentare.

“Eu cred că PNL va continua foarte bine, în final cred că vom şi câştiga”, a afirmat Klaus Iohannis cu referire la alegerile prezidenţiale din toamna acestui an.

”La şefia partidului nu mai candidez”, a afirmat miercuri Crin Antonescu, răspunzând unei întrebări legate de anunţul făcut de primarul Sibiului şi de posibilitatea unei competiţii cu acesta la şefia PNL.


Crin Antonescu a precizat că luni, când a afirmat că s-ar putea să candideze din nou pentru conducerea partidului, nu ştia cine va intra în competiţia internă.

„Există un lucru esenţial, care e mai important decât preşedinţia mea: există direcţia politică a PNL. În situaţia în care ar fi existat doar un candidat sau doar candidaţi a căror propunere de strategie politică să fie întoarcerea în curtea PSD, dacă nu exista altcineva, atunci aş fi intrat în luptă pentru a împiedica acest lucru. Din fericire, nu e cazul”, a precizat Crin Antonescu.

Preşedintele demisionar a declarat că susţine candidatura lui Klaus Iohannis la şefia PNL.

Un alt liberal care a anunţat, marţi, că vizează şefia PNL este Ludovic Orban. La rândul lui, Ludovic Orban a spus miercuri că renunţă să se mai înscrie în competiţia internă, împotriva lui Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a mai obţinut derogare de la Statut şi în februarie

Speranţele PNL s-au mai îndreptat spre Klaus Iohannis şi în momentul în care partidul încerca să scape de imaginea de subordonat al PSD.

După un an şi jumătate de guvernare USL, nemulţumit şi de prestaţiile lui Daniel Chiţoiu, Andrei Gerea şi Radu Stroe, PNL a decis remanierea miniştrilor liberali şi a încercat să impună numirea lui Klaus Iohannis în postul de ministru de Interne şi vicepremier.

PSD a refuzat propunerile liberale, fapt ce a determinat ruperea Alianţei de guvernământ.

După ruptură, liberalii au promovat candidatura lui Crin Antonescu la Preşedinţia României, într-un tandem cu Klaus Iohannis, ca viitor premier.

Primarul Sibiului a fost cooptat recent în PNL şi ales prim-vicepreşedinte în februarie, în baza unei derogări de la Statutul PNL, care prevede o vechime minimă pentru accederea la funcţii de conducere în partid.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Moto: ”Generalii mei, în temeinica lor prostie, veneau și-mi spuneau: <Majestate, oamenii nu mai vor să lupte>. Iar eu în sinea mea mă gândeam: <adică nu mai vor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: