luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 noiembrie, 2021

BEx PNL a votat vineri ca partidul să fuzioneze prin absorbție cu Partidul Mișcarea Populară (PMP), partid creat de fostul președinte Traian Băsescu. După publicarea informației, pe pagina de Facebook a PMP a apărut mesajul: ”Președintele PMP, Cristian Diaconescu, neagă fuziunea cu PNL. Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a declarat, foarte clar, că ”știrile apărute în spațiul public privind deciziile care ar fi fost luate de PMP privind fuziunea cu PNL, sunt false”.

PMP nu a intrat în Parlament la ultimele alegeri, dar are 2 europarlamentari și 50 de primari în țară.

Biroul Executiv PNL a ales vineri echipa de negociere a fuziunii prin absorbție cu PMP, au transmis presei ”surse din PNL”, care au precizat că PMP ar urma să decidî sâmbătă, în forurile statutare, dacă va fuziona cu PNL, după ce au primit invitația din partea liberalilor.


PMP este condus acum de Cristian Diaconescu, partidul fiind înființat în 2013, când Elena Udrea a candidat și a pierdut președinția PDL în favoarea lui Vasile Blaga. La acel moment, Traian Băsescu a spus celebrul ”Adio, PD” și a format PMP, conducerea firmațiunii fiind ulterior cedată lui Eugen Tomac.

Un prim pas spre colaborarea PMP cu PNL a fost făcut după ultimele alegeri locale, când Eugen Tomac a anunţat că a propus premierului Ludovic Orban un acord de colaborare în administraţiile locale acolo unde pot fi formate majorităţi de dreapta.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Tomac a luat decizia ca PMP să meargă simgur la alegerile generale, unde a obținut sub 5%, la fel ca ALDE sau ProRomânia.

Surse liberale au declarat pentru HotNews.ro că PNL are în vedere și o absorbție a partidului lui Călin Popescu Tăriceanu – ALDE.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: