luni

5 decembrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2017

PNL va ataca la Curtea Constituțională a României (CCR) Hotărârea Parlamentului de modificare a Regulamentului Comisiei de control al activității SRI privind obligativitatea persoanelor de a participa la acest for dacă sunt convocate, a anunțat luni președintele partidului, Ludovic Orban.

”Biroul Executiv a luat decizia de a ataca la CCR Hotărârea Parlamentului de modificare a (Regulamentului — n.r.) Comisiei SRI prin care se instituie obligativitatea ca orice cetățean care este convocat la Comisia de control al SRI să fie obligat să participe la Comisia SRI. Mi se pare o încălcare grosolană a drepturilor și libertăților individuale. Comisia de control al SRI are ca misiune controlul SRI, nicidecum controlul fiecărui cetățean. Nu putem accepta ca orice cetățean al României să fie la cheremul bunului plac al unui interlop gen Claudiu Manda care conduce Comisia SRI, care să convoace orice fel de cetățean al acestei țări și să se instituie obligativitatea pentru orice cetățean să participe la aceste convocări cu care nu au absolut niciun fel de legătură”, a declarat Ludovic Orban, la finalul ședinței conducerii PNL, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Întrebat care sunt argumentele pentru care l-a numit pe Claudiu Manda ”interlop”, Ludovic Orban a răspuns: ”Dacă nu-i convine, să mă dea în judecată”.


El a susținut că nu se poate ca printr-o hotărâre a Parlamentului să fie generate obligații pentru cetățeni.

”Este de neacceptat ca o majoritate parlamentară, încălcând drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor consfințite de Constituție, să genereze obligativitatea pentru orice cetățean din România să se prezinte la o comisie cum este Comisia de control al SRI”, a afirmat președintele PNL.

Ludovic Orban a precizat că liberalii vor prezenta în câteva zile motivația privind atacarea la CCR a acestei hotărâri a Legislativului.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Portul Constanța are a doua cea mai mare creștere a cantității de mărfuri transferate în 2021, plus 26% față de anul pandemiei 2020, după cea a portului belgian

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: