marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 noiembrie, 2016

ciolos1Premierul Dacian Cioloș a mers miercuri la Consiliul Național al PNL cu intenția declarată de a explica liberalilor principiile platformei ”România 100”.

Premierul a oficializat relația cu partidul al cărui Consiliu Național a validat decizia BPN prin care Dacian Cioloș este desemnat candidat din partea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.

Tot miercuri, în prezența premierului, Consiliul Național a votat asumarea platformei ”România 100” propusă de premier.


Într-un discurs susținut la Consiliul Național al Partidului Național Liberal, premierul a afirmat că rolul lor este acela de a reclădi legătura între instituțiile democratice și cetățenii care doresc să vadă în deciziile politice și de guvernare „onestitate, eficiență și franchețe”.

„Am încredere că toată evoluția pe care a cunoscut-o partidul dumneavoastră în această ultimă perioadă se va traduce și în energia care să vă permită să recâștigați, să recâștigăm împreună, încrederea oamenilor care stau pe margine în momentul de față.”, a spus Dacian Cioloș.

El a adăugat că nu pot fi asumate schimbări la nivel colectiv atâta vreme cât schimbarea nu începe ”cu noi înșine”, cu modul individual al fiecăruia de a aborda lucrurile.

În fața PNL, prim-ministrul Cioloş a explicat, de exemplu, că transferul creşterii economice în creşteri salariale nu trebuie să se facă în mod populist, ci prin tratarea disfuncţionalităţilor din sistemul de salarizare al angajaţilor din sectorul public.


”Ideea de a mări salariile, de a transforma creşterea economică în creşterea salariilor este un lucru necesar, dar dacă asta se face populist şi electoralist, riscăm viitorul oamenilor şi al României”, a declarat Dacian Cioloş.

Premierul a deplâns faptul că, în anii anteriori, majorările salariale s-au făcut doar procentual. ”N-am tratat chestiunile disfuncţionalităţilor în abordările salariale, ci am mers doar cu creşteri procentuale”, a spus prim-ministrul.

Consiliul Național al PNL a validat miercuri, cu unanimitate de voturi, decizia Biroului Politic Național prin care Dacian Cioloș este desemnat candidat din partea liberalilor pentru funcția de prim-ministru.

Biroul Politic Național al liberalilor a decis pe 24 octombrie ca PNL să își asume platforma ”România 100” și să îl anunțe pe Dacian Cioloș drept candidat pentru funcția de prim-ministru după alegerile parlamentare din decembrie.

”Din acest moment, PNL intră în campanie cu trei elemente: candidații la nivelul fiecărui județ, platforma România 100 și propunerea de premier — Dacian Cioloș”, a anunțat secretarul general al Partidului Național Liberal, Ilie Bolojan.

Votul a fost dat în prezența premierului Dacian Cioloș.

Premierul a salutat faptul că PNL a declanşat procesul de regândire a relaţiei sale cu societate prin adoptarea criteriilor de integritate pentru candidaţii partidului.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Sunteţi un partid politic care, am observat încă din faza alegerilor locale, aţi acceptat să daţi tonul acestei schimbări şi aţi luat unele decizii care probabil că pentru unii au fost decizii dureroase, anume să renunţaţi la unii oameni care au fost implicaţi în partid, dar care au adus anumite probleme care au creat această dificilă comunicare între un partid şi societate. Aţi hotărât să faceţi acest pas, să puneţi în faţă oameni noi, să aplicaţi criterii de integritate pe care să le aplicaţi”, le-a spus Cioloş liberalilor.

Şeful Guvernului a continuat: ”Acest lucru îmi dă convingerea că am putea lucra împreună, pentru că am înţeles, şi de o parte, şi de alta, că foarte multă lume care a renunţat să aibă încredere în politică ar putea fi regrupată pentru a susţine un proiect comun”.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: