miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 martie, 2021

Guvernul urmează să aprobe două proiecte de hotărâri privind modernizarea porturilor la Dunăre de la Giurgiu și Corabia, care va costa peste 260 de milioane de lei.

Investiția urmează să fie finanțată prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020 și de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii.

În Portul Giurgiu vor fi construite dane noi pe 220 de metri și modernizate și reabilitate dane vechi pe 640 m. Costul total va fi de peste 113,9 milioane de lei inclusuiv TVA, calculat la un curs de 4,813 lei / euro, din care  lucrăorile de construcții montaj au alocate peste 104,3 milioane de lei.


Obiectivul urmărește „deblocarea circulației în Europa prin dezvoltarea în România a unei infrastructuri de porturi TEN-T de înaltă calitate în condiții economice optime”, potrivit proiectului de Hotărâre de Guvern.

În Portul Corabia, sunt prevăzute:

  • dragarea unor volume de peste 361.000 mc,
  • modernizarea unor cheuri pe o lungime de 1.091 de metri,
  • un drum de incintă portuară de 1.390 m și
  • o platformă betonată de 13.900 mp.

Portul Corabia se află în afara reșelei pan-europene TEN-T.

Ambele obiective de investiții ar trebui să se finalizeze peste 24 de luni, potrivit indicatorilor supuși aprobării Guvernului, iar responsabilă de lucrări este Compania Națională «Administrația Porturilor Dunării Fluviale» – S.A. Giurgiu.


Compania administrează alte 9 porturi de-a lungul malului stâng al Dunării: Bechet, Moldova Veche, Orșova, Drobeta Turnu-Severin, Cetate, Calafat, Oltenița, Călărași, Cernavodă.

 

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: