Planul de restructurare al CE Oltenia va fi trimis la Bruxelles, cu propuneri de investiții de 3,5 mld. euro - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Planul de restructurare al CE Oltenia va fi trimis la Bruxelles, cu propuneri de investiții de 3,5 mld. euro

23 august, 2020

Premierul Ludovic Orban a declarat, duminică, la finalul unei vizite în Gorj, că viitorul Complexului Energetic Oltenia este „cert”, acesta urmând să beneficieze de investiţii de peste 3,5 miliarde de euro, în cadrul programului de restructurare.

Pe 28 august începe campania electorală pentru alegerile locale.

Declarațiile premierului:


„Săptămâna viitoare va fi transmis către Comisia Europeană planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Guvernul pe care îl conduc, cu aprobarea Comisiei Europene, a aprobat în primă fază un ajutor de salvare în valoare de 251 de milioane de euro fără de care CEO ar fi fost într-o situaţie extrem de dificilă, pentru că nu avea capacitatea să suporte costurile pentru certificatele de CO2. Pasul următor este prezentarea către CE a unui plan extrem de ambiţios de restructurare, cu o valoare extrem de mare, de 3,54 miliarde euro, finanţarea acestui program de restructurare urmând să se facă din veniturile companiei într-o sumă de aproximativ 1,5 miliarde euro, restul finanţărilor urmând să fie asigurate fie de la bugetul de stat, fie din fondul de modernizare care este administrat de Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri. (…) Pe scurt, CEO are un viitor cert şi va beneficia de investiţii uriaşe (…) de peste 3,5 miliarde de euro, pe care noi, ca Guvern, ne angajăm să le susţinem. De asemenea, ne angajăm în discuţiile care vor avea loc la nivelul Comisiei Europene să obţinem aprobarea CE pentru acest plan de restructurare”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Şeful Executivului a explicat că a avut discuţii cu ministrul Economiei şi cu directorul general al Transgaz pentru ca această companie să asigure gazul pentru Işalniţa şi Turceni, arătând că există un „angajament ferm din partea Transgaz de a efectua aceste investiţii şi de a asigura gazul natural pentru a susţine mixul de producţie energetică ce este stabilit prin planul de restructurare”.

 


citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr