duminică

26 martie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

18 martie, 2020

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) propune plafonarea, pentru o perioadă limitată, a prețurilor produselor de strictă necesitate incluse în coșul minim de consum lunar, pentru a proteja populația în fața unor posibile creșteri bruște și substanțiale de prețuri, în contextul epidemiei de coronavirus.

De asemenea, menționează ANPC într-un comunicat, în magazinele de retail se impune aplicarea unor limite rezonabile privind cantităţile din acelaşi produs vândute unei singure persoane, pentru a permite accesul tuturor consumatorilor la respectivul produs şi pentru a preveni eventuale sincope în aprovizionare.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat marți seară, în cadrul unei conferințe de presă la sediul MAI, că România nu se află în situaţia de a fi închise oraşele sau de a fi raţionalizate alimentele. 


„Nu suntem în situaţia în care să închidem oraşe, nu suntem în situaţia să raţionalizăm alimente. Transmit tuturor românilor să nu cadă pradă informaţiilor false, să fie puternici şi lucizi”, a declarat șeful MAI.

Există o creştere substanţială a cererii pentru anumite produse comercializate pe piaţă, în condiţiile în care oferta este în limite normale sau chiar mai redusă decât în mod uzual, menționează comunicatul.

ANPC îi încurajează pe consumatori să sesizeze, mai ales în această perioadă, toate situaţiile neconforme sau practicile comerciale incorecte pe care le constată în magazine, inclusiv eventuale neconcordanţe între preţul unui produs la raft şi cel facturat la casa de marcat, sau inadvertenţe între preţul unui produs aflat la promoţie şi cel de referinţă, precum şi altele asemenea, în scopul prevenirii oricăror derapaje care pot interveni în actul comercial într-o perioada de criză, mai arată ANPC.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cele mai largi cohorte din România, cele ale așa-numiților „decreței”, vor începe să se pensioneze din 2028, când vor avea loc primele retrageri anticipate din activitate ale acestora

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: