cursdeguvernare

sâmbătă

12 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Prima corectură de după recalculare: plafonul de impozitare a pensiilor urcă la 3.000 de lei

27 august, 2024

Pragul de impozitare a pensiilor va creşte, de la 1 octombrie 2024, de la 2.000 de lei, cât este în prezent, la 3.000 de lei, a anunţat, luni seara, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu.

Modificarea era așteptată, întrucât unele pensii s-au redus după recalculare, din cauza intrării în categoria veniturilor impozitate.

De altfel, premierul Marcel Ciolacu a anunțat luni că urmează o analiză aprofundată privind efectele recalculării, pentru a identifica motivele scăderii valorii unor pensii.


”Nicio pensie nu scade. Haideţi să vedem exact unde sunt imperfecţiunile legii. Asta am dat. Până atunci se va trimite pe fiecare categorie socio-profesională o scrisoare din partea Ministerului Muncii, se lucrează la ea şi pe urmă vedem ce trebuie să modificăm. Dar, suntem într-o zonă din punctul meu de vedere, relaxată pentru că nimeni nu a pierdut”, a declarat Marcel Ciolacu, după ieșirea de la ședința PSD.

”I-am cerut ministrului Finanţelor să-mi facă o simulare, ca să vedem exact câte persoane intră în această zonă, astfel încât să nu piardă oamenii, în loc să câştige. (…) O să vină ministrul Finanţelor cu o simulare pe aceste praguri. (…) Cu întreaga analiză o să vină ministrul Finanţelor, astfel încât nimeni să nu piardă niciun ban, nici prin impozitare, nici prin renunţarea la voucher”, a mai declarat preşedintele PSD, citat de News.ro.

Peste 5.000 de decizii de recalculare a pensiilor oprite de la distribuire în judeţul Alba, din cauza neregulilor de la recalculare

După După începerea, pe 16 august, distribuirii deciziilor cu noile valori ale pensiilor, rezultate în urma recalculării, mii de persoane au reclamat diminuarea sumelor, în pofida precizării în noua lege a principiului potrivit căruia nicio pensie nu scade.

Casa Judeţeană de Pensii Alba a anunțat luni că a oprit de la distribuire peste 5.000 de decizii de recalculare a pensiilor cu privire la care există suspiciunea că ar conţine erori.


Directoarea instituţiei, Cornelia Miclea, a declarat că a început reverificarea dosarelor aferente deciziilor oprite de la distribuire, fără a putea preciza care sunt motivele care au stat la baza eventualelor greşeli şi nici termenul la care vor fi finalizare reverificările.

Nu toate cele 5.000 de decizii sunt greșite. După primele verificări s-a constatat că „multe dintre decizii sunt corecte”, acestea urmând a fi trimise beneficiarilor. 

Cornelia Miclea a precizat că nu s-au făcut analize care să permită a spune cu certitudine dacă este vorba despre o eroare de soft informatic sau despre erori umane în recalcularea pensiilor.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: