vineri

19 aprilie, 2024

2 noiembrie, 2017

Compania naţională de transport aerian Tarom va înregistra în acest an pierderi în valoare de 206,79 milioane lei, potrivit proiectului privind rectificarea bugetul de venituri şi cheltuieli, pus în dezbatare de acţionarul majoritar, Ministerul Transporturilor, pe data de 1 noiembrie.

Proiectul indică pierderi de cinci ori mai mari faţă de bugetul aprobat în luna septembrie în Guvern, în care acestea erau estimate la 41,2 milioane lei în 2017.

Acționarul majoritar a schimbat de 3 ori directorii Tarom în 2017. Daniela Dragne este al patrulea director general al Tarom în acest an, numită interimar în octombrie 2017, după Florin Susanu, Dan Iulius Plaveti şi Eugen Davidoiu.


Demisia lui Davidoiu a venit după ce premierul Mihai Tudose a trimis Corpul de Control al primului-ministru la Tarom. Rezultatele acelui control nu au fost făcute publice.

(Citiți și: Cum distruge politicul trecutul, prezentul și viitorul TAROM)

Bugetul companiei arată că 2017 ar urma să fie al zecelea an de pierderi pentru Tarom, 2006 fiind ultimul an când societatea a raportat profit. Anul trecut, Tarom a înregistrat pierderi de 46,97 milioane lei (11,1 milioane euro).

Pierderile companiei s-au adâncit de la un an la altul, iar specialiştii spun că societatea va ajunge într-un impas financiar, mai ales din cauză că trebuie să plătească lunar ratele pentru cele două aeronave Boeing achiziţionate în leasing în acest an.

(Descărcați AICI propunerea de rectificare)

De asemenea, compania estimează pentru acest an venituri totale de 1,14 miliarde lei, potrivit bugetului rectificat, faţă de 1,24 miliarde lei, cât arăta bugetul aprobat în septembrie.


Compania şi-a bugetat cheltuieli totale de 1,35 miliarde lei în acest an. Cheltuielile de natură salarială sunt menţinute la nivelul aprobat în septembrie, de 142 milioane lei.

Compania preconizează că va ajunge la 1.900 de angajaţi la finalul acestui an, urmând să renunțe până la sfârșitul anului la 164 salariaţi.

Câştigul mediu lunar al angajaţilor din Tarom este de 6.363 lei (1.380 euro), potrivit proiectului de buget rectificat.

Compania estimează că va avea creanţe restante de 2,99 milioane lei la sfârşitul acestui an.

Compania de stat Tarom este al treilea transportator aerian de pasageri din România, după companiile low-cost Wizz Air şi Blue Air.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: