13 mai, 2016

internet broadbandAuditul vulnerabilităților de securitate IT menține avantajul competitiv al unei organizații, protejându-i confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor. Acesta este concluzia unei analize SIVECO, care mai constată: ”Trăim într-o lume în care informația este una dintre cele mai valoroase proprietăți ale unei companii”.

Potrivit acestei analize:

În fiecare zi se procesează și se combină miliarde de date cu scopul de a crea alte informații de valoare care decid avantajul competitiv al unei organizaţii față de concurenții săi.


Schimbul intens de informaţii cu ajutorul reţelelor informatice a făcut să crească însă şi riscul apariției incidentelor de securitate a datelor gestionate de companii, iar statisticile spun că până în 2018, la nivel global, 30% dintre organizații vor adopta tehnologii de analiză software pentru securizarea datelor.

În ceea ce privește necesitatea protecției datelor publice stocate în cloud, 20% dintre companii vor opta pentru dezvoltarea de programe de guvernare de securitate a datelor.

Astfel, până în 2019, specialiștii SIVECO  estimează o dublare a investițiilor în aplicații de securitate, de la 600 milioane USD în 2014 la peste 1,2 miliarde USD.

Aceste cifre arată clar că, la nivel mondial, organizațiile au devenit din ce în ce mai conștiente de necesitatea unui proces prin care să se determine vulnerabilitățile la care sunt expuse sistemele lor informatice şi de utilitatea sa pentru activarea măsurilor care să facă posibililă minimalizarea efectelor negative ale incidentelor.


Auditul de identificare a vulnerabilităților de securitate IT este un instrument aflat la îndemâna oricărei companii. El îi protejează confidențialitatea, integritatea și disponibilitatea datelor asigurându-i astfel avantajul competitiv.

În portofoliul de soluții furnizate de SIVECO România, serviciile de audit de securitate pentru verificarea vulnerabilității sistemelor informatice ocupă un loc deosebit de important.

“Tehnicile utilizate de specialiștii SIVECO în identificarea şi evaluarea vulnerabilităților se bazează pe cele mai bune practici în domeniu la nivel internațional, vulnerabilitățile descoperite în urma verificării, fiind clasificate în funcție de nivelul de risc”, spune Horațiu Nistor, Chief Information Office în cadrul SIVECO România.

Cu o experiență de peste 24 de ani în domeniul IT&C și al securității informatice în toate domeniile de activitate, SIVECO a demonstrat capabilități unice privind auditarea sistemelor informaționale, realizând servicii de auditare a securității atât în proiectele proprii, cât și pentru sisteme informatice realizate de către terți.

Compania a realizat mai multe tipuri de servicii în domeniul securității informatice, atât pentru clienții naționali, cât și pentru cei internaționali. Pe baza recomandărilor rezultate în urma auditului de securitate, organizațiile obțin beneficii multiple și semnificative pentru desfășurarea activității în condiții optime:

  • Reducerea sau eliminarea riscurilor IT care pot apărea în rețeaua de date
  • Accelerarea și creșterea eficienței proceselor organizaționale
  • Îmbunătățirea fluxurilor de informații din organizație
  • Prevenirea viitoarelor pierderi operaționale
  • Reducerea și optimizarea costurilor pentru viitoarele investiții în infrastructură
  • Verificarea capacității rețelei actuale de a sprijini procesele de afaceri
  • Asigurarea unui avantaj competitiv și creșterea perspectivelor de business

Echipa de specialiști SIVECO în servicii de auditare a vulnerabilităților sistemelor informatice, utilizează instrumente și resurse adaptate fiecărui profil de business, recunoscute și certificate de standarde internaționale.

SIVECO România a fost înființată în 1992 și este cea mai mare casă de soft din România. Compania și-a câștigat poziția de lider în domeniul soluțiilor de eLearning, eHealth, eAgriculture și eBusiness și este singura firmă românească de software care derulează proiecte cu organisme centrale ale Comisiei Europene.

Echipa SIVECO cuprinde peste 500 de profesioniști români cu cea mai înaltă calificare care lucrează în proiecte informatice desfășurate în 27 de țări din lume.

De-a lungul celor peste 24 de ani de existență, compania a fost recompensată cu peste 200 de premii interne și internaționale.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: