7 decembrie, 2021

Masca de protecție împotriva Covid-19 ar putea să nu mai fie obligatorie în aer liber decât în zonele aglomerate, iar petrecerile de Revelion ar putea fi permise, conform măsurilor de relaxare ce vor fi discutate miercuri în ședința Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU).

Experții consideră că nu este oportună relaxarea măsurilor de limitare a răspândirii Covid-19, în contextul în care majoritatea statelor membre UE înăspresc restricțiile, multe dintre ele impunând carantina parțială sau vaccinarea obligatorie.

De asemenea, CNSU ar putea decide că magazinele vor rămâne deschise până la ora 23.00, faţă de 21.00 cum este în prezent, mai scrie News.ro, citând surse oficiale.


Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declarase, luni, că în curând vor fi decise măsuri referitoare la posibila relaxare a restricțiilor în perioada sărbătorilor, cum ar fi de Revelionul.

„Acest subiect va fi dezbătut şi adoptat din punct de vedere legislativ, probabil în cursul acestei săptămâni, dar nu putem intra în astfel de detalii. Dacă oamenii vor să facă petreceri în stradă, ceea ce este fresc pentru această perioadă, rugămintea este să înţeleagă, pentru aceste petreceri în stradă, chiar dacă incidenţa este mică în România sau va fi mică în această perioadă, utilizarea corectă a măştii în spaţii aglomerate, inclusiv în timpul acestor petreceri este absolut obligatorie. Cred că ficare trebuie să înţelegem că este responsabilitatea pe care o avem de a ne proteja nu numai personal, ci şi pe cei cu care vin în contact”, declara ministrul Rafila.

În ultimele 24 de ore au fost raportate 1.421 de cazuri noi de Covid-19 și 107 decese, iar în secțiile ATI sunt tratați 834 de pacienți infectați cu SARS-CoV-2.

Numărul total al persoanelor internate cu Covid-19 este de 5.206, dintre care 91 sunt minori (84 sunt internați în secțiile obișnuite și șapte, la ATI).


Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, participă marți la reuniunea miniștrilor Sănătății din Uniunea Europeană (EPSCO), pe agenda întrunirii figurând și contextul epidemiologic actual și coordonarea măsurilor ce trebuie luate în vederea detectării și a controlului răspândirii noii variante Omicron a SARS-CoV-2.

Se va discuta, de asemenea, achiziționarea, prin procedură comună la nivel UE, a terapiilor Covid-19.

Miniștrii Sănătății din UE își vor prezenta marți și opinia privind necesitatea înființării, la nivelul Comisiei Europene, a unui serviciu specializat în asigurarea pregătirii situațiilor de urgență din domeniul sănătății.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: