28 februarie, 2022

Tabăra mobilă din Siret a început să primească refugiați abia duminică dimineața. Ucrainenii rămân aici temporar, până la identificarea altor spaţii de cazare. Capacitatea sa asigură cazarea a 201 persoane.

Din 24 februarie (când Rusia a declanșat invadarea Ucrainei), şi până luni, la ora 6,00, au intrat în România 70.803 de cetăţeni ucraineni, a anunțat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Majoritatea lor, 37.490 de ucraineni, au tranzitat doar România și au ieșit deja din țara noastra, îndreptându-se spre vest.

Peste 33.000 de cetăţeni ucraineni mai sunt, în prezent, în România, dintre care 373 au aplicat pentru procedura de azil, a anunţat.


În cursul zilei de duminică, 255 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România, numărul total al acestora urcând la 373.

„În acest moment, în România, sunt peste 33.000 de cetăţeni ucraineni”, a spus purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Peste 500.000 de ucraineni și-au părăsit țara, până duminică seara, conform ultimelor date prezentate de șeful UNHACR, Filippo Grandi. Aproximativ jumătate au intrat în Polonia. Unii dintre ei doresc să-și continue drumul spre alte state membre, unde se află rude sau prieteni.

3 ani drept de ședere și de muncă în UE, pentru refugiații ucraineni

Uniunea Europeană se pregăteşte să le acorde refugiaților ucraineni drept de şedere şi de muncă pentru o perioadă de până la trei ani, au anunțat luni oficiali europeni.


Directiva UE privind protecţia temporară, elaborată după războaiele din Balcani din anii ’90, nu a fost utilizată niciodată până acum

Ea oferă acelaşi nivel de protecţie, pentru o perioadă de la 1 la 3 ani, în toate statele UE, inclusiv un permis de şedere, acces la locuri de muncă, beneficii sociale şi tratament medical.

Aproximativ 500.000 de refugiaţi ucraineni au intrat în UE în cele patru zile de război, iar noi estimări merg mult peste cele patru milioane prognozate inițial.

Patru state membre – Polonia, România, Slovacia şi Ungaria – au frontieră terestră cu Ucraina și au fost deja asaltate de fluxuri masive de refugiați ce fug de război.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: