joi

30 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 august, 2018

Şedinţă de urgenţă la Ministerul Afacerilor Interne, acolo unde Comitetul de monitorizare a pestei porcine africane a analizat miercuri evoluţia focarelor care, oficial, au cuprins 11 judeţe.

Ședința vine în condițiile în care preşedintele Klaus Iohannis a luat poziţie miercuri şi a acuzat Guvernul de incompetenţă în gestionarea pestei porcine. Prin intermediul unui comunicat, preşedintele a cerut explicaţii cu privire la lipsa măsurilor eficiente, care au permis răspândirea pestei porcine până la sacrificarea a aproape 300 de mii de porci.

(Citiți și: Președintele Iohannis solicită Guvernului măsuri de urgenţă în cazul pestei porcine)

Preşedintele Iohannis a transmis direct că, prin indolenţa sa, Guvernul i-a împins pe producători în pragul falimentului. Premierul Viorica Dăncilă nu a făcut vreo referire, în debutul ședinței de guvern, la extinderea focarelor de pestă şi la problemele apărute în despăgubirea celor afectaţi.


În acest timp, transmite Digi 24, fermierii sunt revoltaţi pentru că asistă neputincioşi la falimentul afacerii lor. Mulţi spun că au avertizat oficialii de la Bucureşti despre pericolul real al pestei porcine cu ani în urmă, dar au fost ignoraţi.

„Am spus-o în 2016 cu presedintele ţării si cu ministrul Achim Irimescu: domnilor, nu putem scăpa de pesta porcină africană pentru că ne invadează porcii din Ucraina şi Moldova. Cineva a spus: am văzut cum au făcut măcel ucrainienii la graniţa cu România, pentru că au văzut ce infestare mare au, şi au venit şi i-au exterminat, si atunci foarte mulţi porci au venit la noi din Ucraina”, spune Dimitrie Muscă, proprietarul Combinatului Agroindustrial Curtici Curtici.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: