duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 decembrie, 2021

politie perchezitii dosar penal

Peste 50 de percheziţii au loc, marţi, în Suceava şi Constanţa, inclusiv la două instituţii publice, într-un dosar ce ar viza eliberarea unor certificate de vaccinare nelegale.

Este vorba despre certificate de vaccinare nelegale, eliberate fără ca beneficiarilor să li se fi administrat vreun ser, adică așa-numita „vaccinare la chiuvetă”.

DNA a transmis un comunicat în care precizează că investighează fapte de corupţie comise de către funcţionari publici, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid, fără a menționa despre certificatele de imunizare:


”Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de constituire a unui grup infracţional organizat, corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-Covid”.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Managerul Spitalului Municipal Mangalia, Alina Dan, a declarat pentru News.ro, că mandatele de percheziţie sunt pe numele mai multor angajaţi ai unităţii medicale, dar care îşi desfăşoară activitatea şi în centrul de vaccinare de la Sanatoriul Balnear.

“Mandatele de percheziţie sunt pe numele câtorva colegi care îşi desfăşoară activitatea în centrul de vaccinare al oraşului, de la Sanatoriul Balnear. Ei sunt angajaţi ai spitalului şi probabil organele de cercetare penală verifică toate locuri unde îşi desfăşoară activitatea”, a afirmat Alina Dan.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Ea a precizat că ar fi cel puţin patru persoane vizate de aceste percheziţii, un medic, care este coordonatorul centrului de vaccinare de la Sanatoriul Balnear Mangalia şi asistente medicale de pe diferite secţii ale unităţii spitaliceşti.

De asemenea, percheziţii au loc şi la Sanatoriul Balnear Mangalia şi la locuinţele persoanelor vizate de anchetatori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: