luni

5 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

29 aprilie, 2022

Autoritățile germane au efectuat vineri percheziții la sediul central al Deutsche Bank din Frankfurt într-un dosar de spălare de bani în care ar fi implicată cea mai mare bancă germană.

Ofițerii de la autoritatea de reglementare financiară BaFin, poliția federală și parchetul din Frankfurt au descins la sediul băncii – cunoscut sub numele de „turnurile gemene” – vineri dimineață, după ce au obținut un mandat de percheziție din partea tribunalului local.

Deutsche Bank a anunțat, potrivit The Guardian, că problema este una pe care banca a raportat-o autorităților și că „cooperează pe deplin” cu acestea în investigație.


Instituții financiare depun rapoarte privind activități suspecte (rapoarte SAR) la organele de aplicare a legii atunci când bănuiesc că un client poate folosi serviciile lor pentru o potențială activitate criminală.

Se înțelege că problema este legată de depunerea cu întârziere a unui SAR legat de rolul Deutsche Bank ca bancă corespondent, unde desfășoară activități în numele altui creditor.

Acțiunile Deutsche Bank au scăzut cu aproape 2,6% în urma informațiilor. Deustche Bank este cel mai mare creditor din Germania și are aproape 3.000 de angajați la sediul central din Frankfurt.

Birourile Deutsche Bank au mai fost percheziționate în 2018, personalul fiind acuzat ulterior că ajută clienții bogați să se sustragă de la plata impozitelor. Procurorii au renunțat la anchetă, dar au amendat banca pentru neajunsuri în procedurile sale de conformitate.


Banca germană a fost amendat cu 630 de milioane de dolari și în 2017, după ce autoritățile din SUA și Marea Britanie au acuzat banca că nu a identificat tranzacții frauduloase în valoare de până la 10 miliarde de dolari care au permis spălarea de bani din Rusia.

Cu doi ani înainte, a fost amendată cu 2,5 miliarde de dolari de către aceleași autorități pentru rolul său în manipularea ratei dobânzii Libor între 2003 și 2007.

De asemenea, Deutsche Bank a fost amendată cu 13,5 milioane de euro în 2020 pentru că nu a transmis în timp util un raport despre tranzacții suspecte procesate în numele sucursalei din Estonia a Danske Bank.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: