marți

28 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

31 ianuarie, 2017

Deutsche Bank a fost amendată cu 163 milioane de lire sterline (190 mil. euro, 204 mil. dolari) de Autoritatea financiară britanică (Financial Conduct Authority – FCA) și cu alte 425 milioane de dolari în Statele Unite, pentru „serioase nereguli în legătură cu spălarea de bani”, potrivit Reuters, respectiv CNBC.

Totalul amenzilor legate de tranzacţiile suspecte de spălare de bani ale Deutsche Bank în Rusia se ridică astfel la 629 milioane de dolari, Deutsche Bank fiind de acord să plătească amenda din SUA.

Deutsche Bank este cea mai mare bancă germană și a cinsprezecea din Europa, după mărimea activelor.


Filiala din Rusia a Deutsche Bank ar fi executat „tranzacţii în oglindă” în valoare de 6 (şase) miliarde de dolari (cumpărare de acţiuni în ruble şi vânzarea lor simultană în dolari), într-un mod care „sugerează în grad înalt o infracţiune financiară”, potrivit FCA.

Alte tranzacţii de 3,8 miliarde de dolari sunt  de asemenea suspecte.

Totdată, luni, Autoritatea bancară a statului New York a anunţat că Deutsche Bank a fost de acord să plătească 425 milioane de dolari pentru o aceeaşi schemă de tranzacționare „în oglindă”. Deutsche Bank a intermediat cumpărarea de acţiuni la Moscova în ruble, pentru clienţii ruşi şi revânzarea lor simultană în dolari, prin filiala sal din Londra.

În acest fel, au plecat din Rusia a aproximativ 9,8 miliarde de dolari.


Vânzătorii au fost entități off shore, cel puțin 12 la număr, potrivit CNBC.

„ şi mai mulţi din directorii săi au ratat numeroase oportunităţi pentru a detecta, ancheta şi opri această schemă, care a continuat timp de mai mulţi ani”, a informat Departamentul de servicii Financiare al statului New York.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Banca germană a ajuns recent la un acord cu justiția americană în valoare de 7,2 miliarde de dolari pentru închiderea dosarului privind  înşelarea investitorilor în legătură cu vânzarea de titluri de valoare garantate cu credite ipotecare, înaintea crizei financiare din 2008.

Povara totală a cheltuielilor cu amenzile și cu înţelegerile cu autorităţile financiare ale pieţelor financiare ale lumii se ridică la 16,5 miliarde de euro.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: