marți

7 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 martie, 2016

perchezitii ministerul educatiei
Sursa: Mediafax

Procurori anticorupție ridică documente de la Ministerul Educației într-un dosar ce are legătură cu perchezițiile efectuate, tot marți, la mai multe universități din țară.

Cazul are ca obiect studenții străini de la marile universități de medicină din România, unele din dosarele acestora fiind suspecte a conține note supraevaluate.

DNA a comunicat doar că au loc mai multe percheziții, dar nu precizează nici descinderea la Ministerul Educației și nici instituțiile din cele câteva județe unde se desfășoară operațiunea.


“Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție, Serviciul Teritorial Iași efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în cursul anului 2015.

În cursul zilei de 15 martie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiile: București, Iași, Cluj și Timișoara, din care patru sunt sediile unor instituții publice”, menționează comunicatul DNA.

Numele universităților percheziționate și obiectul dosarului au fost dezvăluite involuntar de un comunicat al Ministerului Educației, în care se precizează că instituția „a pus la dispoziția procurorilor documentele solicitate, respectiv informaţii referitoare la admiterea studenţilor străini la Universitatea de Medicină şi Farmacie ,,Grigore T. Popa” din Iaşi, pentru anul universitar 2015-2016”.

De asemenea, mai spune ministerul, „la solicitarea anchetatorilor, a fost pusă la dispoziţie şi corespondenţa cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa” din Iaşi, cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca”.


UMF Iași a sesizat anul trecut DNA după ce a descoperit că printre cele 950 de dosare ale unor cetățeni sttrăini depuse pentru locurile cu plată se aflau cel puțin 95 în care notele au fost supraevaluate.

La Iași, peste 2.500 de studenți străini din 84 de țări au absolvit cursurile Universității de medicină.

Suspiciuni există însă în legătură cu toate admiterile pe valută de la marile centre de medicină din țară.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: