luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 octombrie, 2014

UPDATE: Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, a fost reţinut de procurori DNA, luni seara, într-un dosar de corupţie.

Aristotel Căncescu şi vicepreşedintele CJ Mihai Pascu au fost aduşi, luni după-amiază, la audieri la DNA Braşov, în urma percheziţiilor făcute la locuinţele lor, precum şi la Consiliul Judeţean Braşov, la Direcţia Judeţeană de Urbanism şi la sediul fimei Gotic, aparţinând deputatului PC Ion Diniţă, lider al filialei judeţene a partidului.

La sediul DNA Braşov au mai fost aduşi pentru audieri şi administratorul public al judeţului Braşov, Radu Ispas, adjunctul şefului Direcţiei de Cooperare şi Integrare Europeană din CJ, Nicoleta Pelea, şi Viorel Costea, directorul regional al Direcţiei Drumuri şi Poduri Braşov.


Ion Diniţă a fost audiat de procurorii anticorupţie în paralel cu desfăşurarea percheziţiilor, el fiind ulterior lăsat să plece.

Sursele judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că ancheta vizează contracte de achiziţii publice care ar fi fost atribuite ilegal de Consiliul Judeţean Braşov.

Potrivit surselor citate, Aristotel Căncescu ar fi controlat întreaga activitate de atribuire a contractelor către firme ale unor apropiaţi ai conducerii Consiliului Judeţean Braşov.

La intrarea în sediul DNA Braşov, Mihai Pascu a spus că ancheta procurorilor vizează două contracte încheiate de CJ în 2008 şi 2009.


Potrivit acestuia, unul dintre contracte vizează lucrări la un drum judeţean, iar celălalt construcţia unor terenuri de sport.

”Contractele au fost verificate de Curtea de Conturi, care a semnalat la terminarea raportului, în acest an, nişte probleme de care evident ştiam”, a mai spus Mihai Pascu.

Aristotel Căncescu este preşedintele CJ Braşov din anul 2000, fiind la al patrulea mandat. El este liderul filialei judeţene Braşov a PNL, iar în legislaturile 1992-1996 şi 1996-2000 a fost senator.

Procurorii anticorupție efectuează luni percheziţii la 15 adrese din judeţul Braşov – 2 la instituţii ale administraţiei locale, 3 la sediile unor societăți comerciale, și 10 la locuințele unor persoane fizice, potrivit DNA.

Procurorii DNA au sigilat, luni dimineaţă, biroul preşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Braşov, Aristotel Căncescu, care nu ajunsese încă la sediul instituţiei, şi fac percheziţii în biroului vicepreşedintelui CJ Mihai Pascu.

”La ora 8.20, când am ajuns eu, colegele mele erau pe hol , iar biroul preşedintelui CJ era sigilat. Deocamdată nu am putut intra acolo. Acum procurorii sunt în biroul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Mihai Pascu”, a Mihaela Ticomban, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Braşov, pentru agenţia MEDIAFAX.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Procurorii anticorupţie ridică mai multe documente de la Consiliul Judeţean Braşov şi de la locuinţele preşedintelui CJ, Artistotel Căncescu (PNL), şi vicepreşedintelui Mihai Pascu, într-un dosar de corupţie legat de contracte pe bani publici.

DNA a transmis un comunicat în care spune doar că sunt efectuate percheziţii, fără a da însă detalii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: