duminică

3 martie, 2024

4 aprilie, 2023

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează marți dimineața percheziții la sediul Inspectoratului General de Poliție și la două adrese domiciliare din București, în legătură cu achiziționarea unor echipamente pentru Poliția Română.

DNA a transmis un comunicat, pe care-l publicăm integral, fără a numi instituția vizată:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în anul 2020, în legătură cu încheierea unor contracte de achiziție publică privind achiziționarea unor echipamente pentru dotarea poliției naționale.


În cursul zilei de 04 aprilie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în două locații situate în municipiul București, din care una reprezintă sediul unei instituții publice.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Potrivit G4media, care citează surse oficiale ce au dorit să-și păstreze anonimatul, ancheta DNA vizează un contract de achiziții din 2020, când ministru de Interne era Marcel Vela (PNL). Ar fi vorba despre cumpărarea unor bastoane și căști de protecție în valoare de circa 500.000 lei.

Conform datelor SEAP, la începutul pandemiei de Covid-19 și când România se afla deja în stare de urgență, instituția a cumpărat fără licitație:

  • 4000 de căşti de protecţie cu vizor (582.624 lei cu TVA);
  • 400 complete de blocare trecere auto (259.086 lei cu TVA);
  • 4000 bastoane cu eletroşocuri (509.320 lei cu TVA).

****

Articole recomandate:

Etichete:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

(Textul de mai jos e preluarea integrală a editorialului de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: