vineri

3 mai, 2024

9 februarie, 2015

ministerul-fondurilor-europeneProcurorii DNA fac percheziţii, luni dimineaţă, în Capitală şi în mai multe judeţe, printre instituţiile vizate fiind Ministerul Fondurilor Europene, AM-POSDRU, AM-POSCCE şi Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest), fiind vizate posibile fraude cu fonduri UE şi fals, fapte care ar fi fost comise în perioada 2007-2013.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) arată, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene şi a unor infracţiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013.

În acest dosar, procurorii fac 23 de percheziţii în municipiul Bucureşti şi în judeţele Ilfov, Timiş, Caraş-Severin şi Teleorman, din care patru la sediile unor instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.


Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a confirmat că echipe ale DNA sunt la sediul instituţiei, spunând că aşteaptă să afle ce proiecte sunt vizate şi că la ultima verificare a procurorilor a fost vorba despre documente false depuse la dosar de cei care au solicitat finanţare europeană.

Ministrul a precizat că deocamdată nu are informaţii că ar fi vizaţi angajaţi din minister, dar în cazul în care va exista această situaţie, de a fi puşi sub acuzare angajaţi, aceştia vor fi suspendaţi din funcţii, conform procedurilor.

Procurorii sunt spijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Ministerul a fost vizitat și de DIICOT, în decembrie 2014

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au făcut, în decembrie, 37 de percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Iaşi, la membrii unei grupări infracţionale organizate, într-un dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală, spălare de bani, folosirea şi prezentarea de documente ori declaraţii false, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, fals în înscrisuri sub semnătură privatăa şi uz de fals.


Surse din cadrul DIICOT au precizat, pentru Mediafax, că percheziţii au fost făcute şi la sediul Ministerului Fondurilor Europene. Anchetatorii ridică de la MFE mai multe calculatoare, unde ar fi salvate documente în legătură cu solicitarea ilegală de accesare a unor fonduri europene.

Gruparea de evaziune fiscală, în cazul căreia DIICOT a făcut, luni dimineaţă, mai multe percheziţii, ar fi înfiinţat peste 100 de firma “fantomă”, prejudiciul produs fiind estimat la 27 de milioane de euro.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: