luni

6 decembrie, 2021

Percheziții DNA: Este vizat Teodor Stelian, cel care controlează firma prin care conducerea Apa Nova își intercepta angajații

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 octombrie, 2015

apa novaProcurorii DNA Ploiești efectuează miercuri dimineață percheziții la șapte domicilii și sedii de firme aparținând omului de afaceri Teodor Stelian, suspectat potrivit Mediafax că a executat ordinele conducerii APA Nova de a-i intercepta pe angajați ai companiei.

Teodor Stelian este acționar și administrator al firmei de pază SC Sis Strategy şi a fost audiat, pe 6 octombrie, împreună cu şeful Serviciului de pază din cadrul Apa Nova Bucureşti – Andrei Hostiuc, în dosarul de corupţie în care procurorii cercetează fapte de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă în favoarea companiei Apa Nova Bucureşti.

Sis Strategy deține un contracte de prestări servicii cu Apa Nova și ar fi, potrivit procurorilor, firma prin intermediul căreia conducerea Apa Nova ar fi monitorizat activitatea angajaţilor pentru a se asigura că aceştia nu fac publice date privind activităţile ilegale ale companiei.

Soția fostului ministru Săniuță, audiată în dosar


În acest dosar de corupție ar fi fost audiată deja și Lavinia Săniuţă – soţia fostului şi alte persoane din conducereacompaniei – directorul executiv Mihai Savin, mai mulţi directori adjuncţi, dar şi liderul de sindicat şi şeful Direcţiei de pază din cadrul companiei.

Teodor Stelian le-a filat pe Alina Bica și Elena Udrea la Paris

Omul de afaceri vizat de percheziții ar fi, scrie Agerpres, persoana care le-a filat și fotografiat pe Alina Bica, fost șef DIICOT, și Elena Udrea, în timpului weekendului petrecut împreună la Paris, anul trecut.

El ar fi călătorit spre Paris și înapoi cu același avion ca și cele două obiective ale sale.

Apa Nova, serviciu de securitate propriu

Referatul procurorii care investighează dosarul arată că Apa Nova București avea un serviciu de securitate propriu,  format din foști lucrători ai serviciilor de informații și prin intermediul căruia se efectuau filaje și interceptări, totul pentru a păstra secretul activităților ilegale desfășurate de societate:„Deosebit de important este și faptul că la nivelul SC Apa Nova București SA a fost instituit un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații care efectuează filaje și interceptări în interesul persoanelor care controlează agentul economic și care încearcă în acest mod să țină sub control divulgarea de către angajații companiei de date care să conducă la depistarea activităților nelegale derulate. Tot pentru asigurarea confidențialității activităților ilicite derulate de această companie au fost înființate conturi bancare confidențiale prin intermediul cărora sunt efectuate plăți de către persoane anume desemnate (Bruno Roche și Lalague Laurent)”, mai spun procurorii DNA Ploiești.

Încercarea de ascunde documente acuzatorare și de a crea unele false


Procurorii acuză că cei implicați au încercat să plăsmuiască documente care să fie prezentate drept justificare pentru plățile efectuate și care să confere un caracter de legalitate acestora, în condițiile în care aceste documente nu au existat la momentul descinderii și ridicării de înscrisuri de la sediul SC Apa Nova SA și SC Veolia Apă servicii SRL de către ofițerii DNA.

Deasemenea,” probele au relevat posibilitatea ascunderii unor documente în baza cărora au fost efectuate plăți presupus nelegale”, susțin procurorii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

DNA mai acuză că la nivelul Consiliului General al Municipiului Bucureşti “toţi consilierii primesc sume de bani pentru votul acordat în cadrul şedinţelor unde se aprobă proiecte cu miză patrimonială”.

“În speță, a fost afectat în mod grav parteneriatul strategic româno-francez transpus la nivel economic într-o asociere publică privată în cadrul unor societăți comerciale pe acțiuni constituite sub forma unor agenți economici care fac parte din Grupul francez de firme Veolia, respectiv SC Apa Nova București SA, prin căpușarea activității cu diferiți agenți economici prin intermediul cărora s-au scurs sume extrem de importante de bani în mod nelegal. Această situație a avut efect indirect inclusiv creșterea prețului serviciilor de apă și canalizare plătit de locuitorii municipiului București“, potrivit DNA.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

De studiat graficul de mai jos: el reprezintă o parte a analizei apărute în revista (exclusiv print) CRONICILE Curs de Guvernare nr. 88 (titlurile și autorii – LINK...

rrr