vineri

7 octombrie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 noiembrie, 2021

Giganţii americani din industria de apărare Raytheon, Lockheed Martin şi Northrop Grumman au fost selectați pentru a dezvolta rachete care să apere SUA mai bine în fața unor potențiale atacuri hipersonice, a anunțat Pentagonul, potrivit Reuters.

Cele trei contracte, în valoare combinată de peste 60 milioane de dolari, au fost încheiate pentru dezvoltarea unor rachete interceptoare, care să fie ghidate de o constelație de sateliți și senzori pentru a neutraliza o rachetă hipersonică în interiorul atmosferei Pământului, în drum spre țintă.

Rachetele hipersonice, la fel ca rachetele tradiţionale pot zbura de cel puţin cinci ori mai repede decât viteza sunetului sau la Mach 5. Dar ele sunt mai manevrabile decât rachetele balistice şi pot evolua la altitudine joasă, ceea ce le face mai dificil de detectat.


SUA au testat în octombrie cu succes tehnologia rachetelor hipersonice, utilizată deja de Rusia şi de China.

Pentagonul a confirmat recent că China a testat în august o rachetă hipersonică cu încărcătură nucleară.

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme al SUA, a comparat acest test cu lansarea în octombrie 1957 de către URSS a primului satelit artificial, Sputnik, care a surprins SUA şi a lansat cursa pentru cucerirea spaţiului.

Generalul John Hyten (numărul doi din Pentagon) a declarat că ritmul în care armata chineză îşi dezvoltă capacităţile militare este ”uimitor”, în timp ce progresele militare ale SUA suferă din cauza birocraţiei ”brutale”.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

13 state membre UE au semnat o scrisoare prin care solicită Bruxelles-ului să propună un plafon de preț la gaz la reuniunea miniștrilor UE de energie de săptămâna

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: