joi

30 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 octombrie, 2019

Președintele rus Vladimir Putin, a declarat că Moscova ajută China să își construiască un scut antirachetă. De la începutul Războiului Rece, numai Statele Unite și Rusia dețin astfel de sisteme, alcătuite dintr-o serie de radare fixe și sateliți, care permit depistarea timpurie a rachetelor balistice intercontinentale.

Potrivit The Guardian, anunțul a fost făcut de Vladimir Putin la o conferință de afaceri internaționale, organizată joi la Moscova, liderul de la Kremlin declarând că Rusia ajută în prezent China să dezvolte un astfel de sistem. „Acesta este un lucru foarte serios, care va spori radical capacitatea de apărare a Chinei”, a spus Vladimir Putin.

Anunțul semnalaează un nou grad de cooperare în domeniul apărării între cei doi foști rivali comuniști care au dezvoltat legături politice și militare din ce în ce mai strânse pe fondul conflictului comercial tot mai amplu între Beijing și Washingtonl.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

La începutul acestei săptămâni, China a prezentat un nou echipament militar, inclusiv o rachetă „hipersonică”, cunoscută de experți sub denumirea de DF-17, care poate, în teorie, să facă manevre la o viteză ce depășește cu mult viteza sunetului, ceea ce ar face-o extrem de dificil de interceptat.

În august, China și Rusia au acuzat Statele Unite că provoacă o nouă cursă a înarmării, după ce americanii au testat o nouă rachetă de croazieră. Testul a avut loc la doar câteva săptămâni după ce Washingtonul s-a retras din Tratatul de control al rachetelor INF.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: