12 august, 2020

Consiliul Concurenţei are nevoie de informații suplimentare privind parteneriatul BCR, BRD și Raiffeisen Bank ca asociate ale firmei de logistică de valori CIT One, și supune dezbaterii publice angajamentele celor trei bănci, în vederea înlăturării îngrijorărilor concurenţiale identificate de instituție, potrivit unui comunicat al acesteia.

CIT One SRL este furnizor de servicii integrate de gestionare a numerarului și a altor valori, inclusiv   servicii de transport, procesare şi depozitare de valori.

La sfârșitul anului trecut, BRD – Groupe Société Générale şi Raiffeisen Bank România au încheiat cu BCR un acord pentru intrarea lor în acţionariatul CIT One (fosta BCR Procesare), printr-o operaţiune de infuzie de capital, în urma căreia cele trei bănci vor avea fiecare o cotă de participare  de câte 33,3% la  capitalul firmei.


„În urma analizei realizate de Consiliul Concurenţei, au rezultat anumite îngrijorări în ceea ce priveşte atât posibilitatea apariţiei unui schimb de informaţii sensibile între acţionarii CIT One, care să conducă la coordonarea acestora, precum şi posibilitatea ca, post-tranzacţie, cei 3 acţionari să impună condiţii inechitabile pentru restul băncilor (concurenţi pe piaţa serviciilor financiar-bancare) care doresc să achiziţioneze servicii de la CIT One”, spune comunicatul Consiliului.

Consiliul Concurenței spune că angajamentele propuse de părţile implicate prevăd implementarea unui set de măsuri, numit Ghidul Antitrust, care să asigure respectarea regulilor de concurenţă la nivelul CIT One. Aceste măsuri vizează inclusiv interacţiunea BRD, Raiffeisen şi BCR cu CIT One în calitatea lor de acţionari, precum şi de clienţi.

De asemenea, BRD, Raifeissen Bank şi BCR se angajează ca politica de preţ a CIT One să aibă la bază anumite principii care să asigure acesteia un caracter echitabil şi nediscriminatoriu.

CIT ONE s-a înfiinţat în anul 2009 beneficiind de suportul logistic al grupului BCR şi de personalul calificat în domeniul gestionarii numerarului în sistem bancar. Compania a raportat afaceri de 104 mil. lei în 2018, plus 27% faţă de anul anterior şi profit de 3,1 mil. lei, potrivit celor mai recente date de la ministerul de Finanţe.


 

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: