marți

17 mai, 2022

Parlamentul European a ridicat la 60% ținta de reducere a emisiilor de gaze până în 2030

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

7 octombrie, 2020

Parlamentul European a decis creșterea la 60% a țintei de reducere a gazelor cu efect de seră până în 2030, porivit rezultatelor votului exprimat miercuri.

Noua țintă pentru 2030 (propunerea inițială a Comisiei a fost 40%, ulterior crescută la 55%) este menită să ajute UE să atingă neutralitate climatică până în 2050.

Votul de miercuri, scrie Politico, este o victorie a ”coaliției” Verzi- S&D-Renew, care au susținut poziția Comisiei de mediu care, luna trecută, a ridicat ”ștacheta” ambițiilor ecologiste ale UE.


PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European, a respins ținta de 60% condiderând-o ”mult prea ambițioasă”. Votul de miercuri a fost relativ strâns: 352 de europarlamentari au votat pentru creșterea țintei, iar 326 au votat împotrivă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Statele membre UE erau divizate chir și de vechea țintă stabilită de Comisie, multe considerând că ambițiile ecologice europene le vor afecta economiile. Votul din Parlamentul European apare cu o săptămână înainte ca liderii UE să discute ținta de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră și înaintea Consiliului din 23 octombrie care are pe agendă Legea Climei.

Parlamentul European urmează să voteze, tot miercuri, și poziția pe care o adoptă față de Legea Climei, în care ținta intermediară pentru 2030 și neutralitatea climatică până în 2050 vor deveni obligatorii pentru statele membre.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: